Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ομπάμα για επίσκεψη Σαμαρά: Θα τον καλωσορίσω για να υπογραμμίσουμε την ισχυρή σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας

Σχεδόν ταυτόχρονα με το γραφείο του Ελληνα πρωθυπουργού και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι στις 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον η συνάντηση του Μπάρακ Ομπάμα με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα καλωσορίσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λευκό Οίκο.

Και τονίζεται ότι:

«Η επίσκεψη θα υπογραμμίσει την ισχύ της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας σήμερα -τις [δύο χώρες] συνδέουν διαρκείς δεσμοί συγγένειας, κοινά συμφέροντα, και η συμμαχία του NATO- και θα υπογραμμίσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της και να προωθήσει την επιστροφή της στην ευημερία.

»Ο Πρόεδρος αναμένει να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό ένα ευρύ φάσμα [θεμάτων] αμοιβαίου ενδιαφέροντος και προκλήσεων, περιλαμβανομένων της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Εταιρικής Σχέσης, της περιφερειακής συνεργασίας, των κοινών προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των προοπτικών διευθέτησης στην Κύπρο, των εξελίξεων στη Βόρεια Αφρική, και της Συρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...