Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Βεστερβέλε: "Εκτός συζήτησης νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους"

Να μην στρεφόμαστε μόνο προς τις αρνητικές ειδήσεις, να βλέπουμε και τα θετικά, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τετάρτης (03/07) με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, δίνοντας το παράδειγμα του αγωγού ΤΑΡ και των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Το θέμα της διαγραφής του ελληνικού χρέους δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, πρόσθεσε ο Γερμανός επίσημος, που εξήγησε παράλληλα ότι η τρόικα είναι θεσμικό όργανο και όχι όργανο μιας κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι βρίσκεται στην Αθήνα για να διαβεβαιώσει ότι είναι στο πλευρό της Ελλάδας και ως δείγμα αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης, ιδίως μετά τον ανασχηματισμό, για να συνεχίσει η Ελλάδα στον δρόμο μιας "νέας εκκίνησης". "Γνωρίζουμε τι θυσίες του ελληνικού λαού. Ο κοινός στόχος είναι να ξεπεραστούν τα χρέη και η κρίση και να πάμε στην ανάπτυξη και την ευημερία" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε από την πλευρά του το πολύ καλό κλίμα στο οποίο διεξήχθησαν οι συνομιλίες, προσθέτοντας ότι η Αθήνα περιμένει επίσης την επίσκεψη του "παλαιού φίλου και συναδέλφου" κ. Σόιμπλε. Αναφερόμενος στις επιτυχίες του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων, ο κ. Βενιζέλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επιστρέψει ταχύτερα από ότι πιστεύεται στις αγορές. Η ελληνική οικονομία ανασυγκροτείται και η Ελλάδα ανακτά τη θεσμική της αυτονομία, κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Ο Γερμανός επίσημος υπογράμμισε ότι τα πράγματα κινούνται στην Ελλάδα και χαιρέτισε τις επιτυχίες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης, καλώντας να μη μειωθεί η ώθηση προς τις μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...