Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Πάλι δεν τα βρήκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Τρόικα -Νέο ραντεβού την Πέμπτη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους της Τρόικα χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε καμία συμφωνία, αφού δεν τα βρήκαν στα ζητήματα των απολύσεων και της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και αποφάσισαν να συναντηθούν και πάλι αύριο στις 10 το πρωί.

Μάλιστα οι δανειστές ζήτησαν από τον υπουργό να μην υπάρχουν διαρροές όσο καιρό θα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης διεκδικεί δίμηνη παράταση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων και προκειμένου να το επιτύχει αναμένεται να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εθελούσια υπαγωγή στη διαθεσιμότητα.

O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόκειται να παρουσιάσει ένα σχέδιο εθελούσιας υπαγωγής στη διαθεσιμότητα, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν ο στόχος των 12.500 υπαλληλων.

Η εθελούσια υπαγωγή σε διαθεσιμότητα θα σηματοδοτεί και προτεραιότητα στο πλαίσιο της κινητικότητας, με τους υπαλλήλους αυτούς να τίθεται στις πρώτες θέσεις για μετακίνηση και ως εκ τούτου επαναφοράς στις πλήρεις μισθολογικές αποδοχές.

Η πρόταση του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης θα προβλέπει τις «δεξαμενές» από τις οποίες θα προκύψουν οι 12.500 διαθεσιμότητες και συγκεκριμένους αριθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...