Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Πάγκαλος: «Αν είναι κάποιος που κατέστρεψε την Ελλάδα, αυτός είναι ο Καραμανλής ο Β’»

Τις επίμαχες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, στο συνέδριο του κόμματος το περασμένο Σαββατοκύριακο, για τις ευθύνες των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου στη δεκαετία του '80 σχολίασε το πρωί της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Ο κ. Βορίδης κάνει μια δήλωση που κατά την άποψή μου έχει ψηφοθηρικό χαρακτήρα, εν όψει του συνεδρίου, γιατί θέλει να προωθήσει κάποιους φίλους του. Όταν είπα εγώ ότι το έθνος οφείλει ευγνωμοσύνη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος από πολλές απόψεις ήταν απαράδεκτος για μένα και για πολλούς που σκέπτονται σαν εμένα, πολλοί ξεσηκώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ εναντίον μου. Σάλος, παραλίγο να με διώξουν. Είναι γεγονός ότι ο (Ανδρέας) Παπανδρέου με τη στάση του έχει συμβάλλει στην αύξηση του χρέους. Αλλά τουλάχιστον έδινε στον κόσμο να φάει. Αν είναι κάποιος που κατέστρεψε την Ελλάδα, είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Β’. Αυτός ο ανύπαρκτος Πρωθυπουργός… Ο κ. Βορίδης είναι αμετροεπής και αδικαιολόγητα έκανε αυτή τη γενικόλογη κρίση και δεν ξέρουμε εξάλλου τι εννοεί. Αν εννοεί ότι (ο Ανδρέας Παπανδρέου) πρόδωσε τα εθνικά συμφέροντα, προφανώς έχει μια άλλη αντίληψη για τα εθνικά συμφέροντα από αυτή που έχει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού. Όπως και το πρόβλημά του είναι οι διάφορες θέσεις που διαδοχικά έχει πάρει σε διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς, τις οποίες δεν θέλω να θυμηθώ. Δικαίωμα του καθενός είναι να κάνει επιπολαιότητες στη ζωή του και να αλλάζει. Θεωρώ ότι ο (Ανδρέας) Παπανδρέου δεν έκανε τομές στο πελατειακό κράτος, αλλά αν αυτό εννοεί ο κ. Βορίδης, είναι και αναιδέστατος πέραν των άλλων. Αυτός θα κρίνει το πελατειακό κράτος; Ο πολιτικός που λέει ότι ο Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα λέει ότι ο ελληνικός λαός κατέστρεψε τον εαυτό του. Κινδύνευε η Ελλάδα και ο Καραμανλής έτρωγε τις μπριζόλες του και πήγαινε για ύπνο! Εβλεπε βίντεο! Είναι Πρωθυπουργός αυτός; Δεν υπάρχει άνθρωπος σ’ αυτή τη χώρα που να αμφισβητεί ότι αυτός κατέστρεψε τη χώρα. Διπλασιάστηκαν τα ελλείμματα, διπλασιάστηκε το χρέος και η κυβέρνηση ήταν εντελώς αδρανής».

Για το σημερινό ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση Σαμαρά ο κ. Πάγκαλος είπε: «Πρωθυπουργός τώρα είναι ο Σαμαράς. Δέχθηκε την κυβερνητική κρίση, επικράτησε στην κυβερνητική κρίση και τώρα δεν δέχεται ξανά τη διεφθαρμένη και επιζήμια ΕΡΤ για να υπακούσει στις πιέσεις. Αυτό είναι πολύ καλή συμπεριφορά ηγέτη και είμαι εναντίον της αντίθετης συμπεριφοράς – που ευτυχώς κανείς δεν την προσέχει, γιατί είναι ασήμαντη. Όπως στο ΠΑΣΟΚ, που κάτι τύποι βγαίνουν κάθε λίγο και λένε «όχι, να μην κάνουμε άλλες θυσίες στο όνομα του λαού και να μην πάρουμε τα χρήματα από εκεί που έχουν και όχι από εκεί που δεν έχουν». Οι εκπρόσωποι του λαϊκισμού είναι παρόντες στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά κανείς δεν τους δίνει σημασία, γιατί είναι ασήμαντα πρόσωπα. Γιατί δεν έχει το θάρρος να πει ο νταής ο κ. Βορίδης ότι θεωρεί απαράδεκτο στην παράταξή του το όνομα του Καραμανλή…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...