Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ποιους συνάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Μόσχα και τι συζήτησαν

Ερωτηματικά και έντονες συζητήσεις προκάλεσε η αιφνιδιαστική -24ωρη- επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τον οποίο και συνόδευσαν ο  Κώστας Ησυχος, υπεύθυνος Εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ και ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού του γραφείου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αλεξέι Πουσκόφ πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της κρατικής Δούμα, τον Λεονίντ Καλάσνικοφ, Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ο οποίος μετέφερε προσωπικούς χαιρετισμούς του Ε. Ζουγκάνοφ, ο οποίος βρίσκεται κλινήρης σε νοσοκομείο της Μόσχας) καθώς και με τον Αλεξάντερ Ρομάνοβιτς, μέλος του προεδρείου του Κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» και υποψήφιος κυβερνήτης της Μόσχας.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, όπως αναφέρει σε non paper η Κουμουνδούρου, έγινε εκτενής ενημέρωση για τις θέσεις του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, για το αντινεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του, όπως και για το επικείμενο συνέδριό του στα τέλη του 2013.

Οι συνομιλητές από την πλευρά των ρωσικών κομμάτων έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, αλλά και την κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει την ΕΕ με επίκεντρο την Ελλάδα.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεχιστεί η αλληλοενημέρωση, ο διάλογος, η κοινή δράση, που σκοπό έχουν να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι θέσεις του ΚΕΑ όπως επίσης να εξεταστούν άμεσα προοπτικές συνεργασίας και κοινής δράσης με τα κόμματα της Ρωσικής Αριστεράς.Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...