Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Κωστής Χατζηδάκης: «Θέλουμε μια δημόσια τηλεόραση νοικοκυρεμένη»


Για τη σωτηρία και το μέλλον της πατρίδας μιλά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτηρίζει...
φυσιολογικό επακόλουθο τις αναταράξεις που προκάλεσε η «συγκατοίκηση» των κομμάτων ενώ δεν επιβεβαιώνει τις προβλέψεις για μη μακροημέρευση της δικομματικής κυβέρνησης.

«Η χώρα δεν μπορεί να αυτοκτονήσει. Θα είναι τεράστιο λάθος να γυρίσουμε στο σημείο μηδέν. Το ένστικτο της εθνικής αυτοσυντήρησης είμαι βέβαιος ότι θα λειτουργήσει».

Ο κ. Χατζηδάκης εκφράζει επίσης την άποψη ότι «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι αξιόπιστη λύση, αλλά ούτε και η Χρυσή Αυγή μπορεί να αποτελέσει σοβαρή κυβερνητική επιλογή. Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του κι εγώ υποχρεούμαι, ως υπουργός, να επικεντρωθώ στη δουλειά μου».

Κληθείς να σχολιάσει το ότι οι απόψεις ιστορικών στελεχών της ΝΔ κάθε άλλο παρά σύμπνοια θυμίζουν, ο κ. Χατζηδάκης απαντά: «Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που εκφράζει ευρύ φάσμα απόψεων. Δεν θέλω να κάνω τον εισαγγελέα. Δέχομαι κριτική καθημερινά λόγω της θέσης μου και προσπαθώ να περιορίζω αυτή την κριτική. Και αυτό δεν θα γίνει αν ασχολούμαι με τους άλλους, αλλά με τη δουλειά μου».

Στην ερώτηση αν είναι σύμφωνος με την μετονομασία της ΝΔ σε Νέα Ελλάδα, δηλώνει ότι «το “Νέα Ελλάδα” δείχνει ακριβώς γιατί αγωνιζόμαστε», ενώ για το θέμα της ΕΡΤ σχολιάζει ότι «θέλουμε μια δημόσια τηλεόραση νοικοκυρεμένη, κι αυτό ήταν το βασικό κίνητρο. Εκτός αυτού, το αρμόδιο υπουργείο δεν είχε κατορθώσει να βρει τους 2.000 υπαλλήλους προς απόλυση, όπως όριζε η συμφωνία που είχαν υπογράψει τα τρία κόμματα. Δεν απέμεναν, λοιπόν, πολλές επιλογές».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...