Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Υποχώρηση στις πιέσεις της Τρόικας οδηγεί σε νέα μέτρα

Οι πιεσεις για κινητικότητα, απολύσεις και επιπλέον φορολόγηση επιδεινώνουν την κατάσταση της κοινωνίας εκτιμά η ΔΗΜΑΡ

Τη θέση ότι η υποχώρηση στις πιέσεις της τρόικας οδηγεί αντικειμενικά στη λήψη νέων μέτρων εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή τη συμφωνία στο Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης.

«Η συνέχιση της χρηματοδότησης είναι απαραίτητη για τη χώρα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην οποία συμπληρώνεται ωστόσο ότι «η υποχώρηση, όμως, σε πιέσεις όπως έγινε με τη σύνδεση της κινητικότητας με απολύσεις στο δημόσιο τομέα, την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την περαιτέρω φορολόγηση, επιδεινώνουν την κατάσταση της κοινωνίας».

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, «η υποχώρηση στις πιέσεις που ασκούνται από την τρόικα διατηρεί τα λάθη του προγράμματος προσαρμογής και της οικονομικής πολιτικής και αντικειμενικά οδηγεί στη λήψη νέων μέτρων σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων».

«Έτσι η πραγματική οικονομία δεν ανακάμπτει», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει τέλος πως «αυτό που χρειάζεται είναι η προώθηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, που θα εκσυγχρονίσουν το κράτος και θα καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή και τη σπατάλη των δημόσιων πόρων, μαζί με τη διεκδίκηση αλλαγών στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...