Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Μερική «υποχώρηση» Βορίδη: «Αλλο το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και άλλο του Ανδρέα»

Διαχωρισμό του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με το αντίστοιχο του Ευάγγελου Βενιζέλου έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ο οποίος επέμεινε στην κριτική του στο πρόσωπο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «η δημοσιονομική κρίση οφείλεται στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, πολιτική έκφραση της οποίας υπήρξε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80»

Ο κ. Βορίδης, σε συνέντευξη του στο Βήμα έμεινε στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και κατηγόρησε την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου υποστηρίζοντας πως «η δημοσιονομική κρίση οφείλεται στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, πολιτική έκφραση της οποίας υπήρξε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80».

Ωστόσο, ο κ. Βορίδης φρόντισε να κάνει διαχωρισμού του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με το αντίστοιχο του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς σημείωσε πως το σημερινό ΠΑΣΟΚ «έχει τηρήσει σε πάρα πολλά θέματα μια συγκροτημένη και υπεύθυνη στάση», ωστόσο παράλληλα θέτει και τα όρια στην κυβέρνηση συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, καθώς υπογραμμίζει πως η δικομματική πλέον κυβέρνηση αποτελεί επιλογή του ελληνικού λαού, αλλά αυτό «δεν σημαίνει ότι η Δεξιά είναι ίδια με τη Σοσιαλδημοκρατία. Μην τα κάνουμε όλα ίσιωμα».

Κλείνοντας, ο κ. Βορίδης απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την Χρυσή Αυγή δηλώνοντας: «Θεωρώ ότι η ΝΔ εκφράζει την εθνική , λαϊκή και κοινωνική Δεξιά. Ένα μεγάλο τμήμα των θέσεων της Χρ Αυγής, ειδικά στα ζητήματα της Δημοκρατίας, των ατομικών ελευθεριών και της οικονομικής ελευθερίας προσομοιάζει με θέσεις της Αριστεράς».


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...