Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Βαρόμετρο Public Issue: 1% προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ

Το πρώτο βαρόμετρο του ΣΚΑΙ και της Public Issue  μετά τον ανασχηματισμό και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση είχε αποκαλύψεις. 

 Σύμφωνα με τους πολίτες, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης από τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχει κατά πλειοψηφία αρνητικές αντιδράσεις σε ποσοστό 52%, ενώ μόνο ένα ποσοστό 23% αντιδρά θετικά σε αυτή την πολιτική κίνηση.

Στο βαρόμετρο φαίνεται πως οι πολίτες σε ποσοστό 34% θεωρούν καλύτερη κυβέρνηση, αυτή μετά από τη συνεργασία Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 23% θεωρούν καλύτερη μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο πάντως αυτές πτυχές χάνουν από την απάντηση ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ που συγκεντρώνει ποσοστό 39%.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, η ΧΑ είναι τρίτο κόμμα με 11%, 8% καταγράφει το ΠΑΣΟΚ, 7% η ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ, και 3% η ΔΗΜΑΡ που είναι στο όριο για την είσοδό της στη Βουλή. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 8%.

Από τις μεταβολές η Νέα Δημοκρατία χάνει μέσα σε ένα μήνα 1%, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερό, ενώ άνοδο 1,5% παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ. Οι ΑΝΕΛ σημειώνουν άνοδο 1%, η Χρυσή Αυγή μείωση 0,5%, η ΔΗΜΑΡ πτώση 1,5%, το ΚΚΕ άνοδο 1%

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει 53% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 34%. Από το Σεπτέμβριο του 2012 οπότε η ΝΔ συγκέντρωνε 41% έφθασε στο χαμηλότερο σημείο το Νοέμβριο με 25% και στο ανώτερο τον Ιούνιο του 2013 με 57% για να υποχωρήσει στο 53% τον Ιούλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφετηρία το Σεπτέμβριο (41%) έφθασε στο ανώτερο σημείο το Δεκέμβριο με 60%, και στο χαμηλότερο σημείο τον Ιούνιο με 31% για να ανακάμψει στο 34% τον Ιούλιο.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 41% και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με ποσοστό 30%, ενώ το 27% απαντούν Κανένας από τους δύο.

Από τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας, φαίνεται τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μία βελτίωση μικρή στην ικανοποίηση των πολιτών από τη ζωή τους. Πλέον το 27% δηλώνει ικανοποιημένο ενώ το αντίστοιχο περσινό ποσοστό ήταν 17%, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία παραμένουν δυσαρεστημένοι σε ποσοστό 73% αν και πέρυσι το ποσοστό ήταν 82%.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...