Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

To Reuters ξέρει τι θα κάνει η κυβέρνηση με την Τρόικα, πριν λήξει η διαπραγμάτευση

«Δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου», λέει στο Reuters υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στην περίπτωση καθυστέρησης της δόσης της οικονομικής βοήθειας. Πριν ακόμα λήξει η διαπραγμάτευση με την Τρόικα, το πρακτορείο ειδήσεων δείχνει ότι γνωρίζει τα πάντα για το πως θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση.

Το Reuters επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών, βάσει των οποίων μέχρι τη Δευτέρα θα έχει επέλθει συμφωνία με την Τρόικα σε όλα τα θέματα που εκκρεμούν, πλην της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

«Η χώρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας για την κινητικότητα, όπως αυτές έχουν τεθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Αθήνα δεν τήρησε την προθεσμία του Ιουνίου για να θέσει σε κινητικότητα 12.500 δημόσιους υπαλλήλους, στο πλαίσιο της οποίας μετακινούνται σε άλλο πόστο ή αποχωρούν από το Δημόσιο εντός ενός έτους.

Στο ακραίο σενάριο καθυστέρησης της δόσης της οικονομικής βοήθειας, η χώρα μπορεί να προχωρήσει σε αυξημένες εκδόσεις εντόκων γραμματίων, συνεχίζει ο αξιωματούχος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα αναγκαστούμε να κάνουμε αυξημένη έκδοση εντόκων γραμματίων, θα καθυστερήσουμε τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων και ίσως μας οδηγήσει και σε άλλες περικοπές πληρωμών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...