Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η Γερμανία κερδίζει από την κρίση

Βολές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά της γερμανικής πολιτικής στο θέμα του χρέους


Τα βέλη του εναντίον της γερμανικής πολιτικής στο θέμα του χρέους εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος το απόγευμα της Πέμπτης.

«Το όφελος της Γερμανίας από την κρίση του νότου είναι εντυπωσιακό» τόνισε χαρακτηρίζοντας αστεία την προεκλογική συζήτηση στη χώρα αυτή σχετικά με το εάν και πόσο θ
α επιβαρυνθεί ο γερμανός πολίτης με πρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα.

«Ο Γερμανός πολίτης δεν έχει επιβαρυνθεί με τίποτα ως τώρα. Η Γερμανία δεν έχει εκχωρήσει τίποτα και δεν έχει χάσει απολύτως τίποτα. Έχει κερδίσει τους τόκους του δανείου που εγγυήθηκε, άρα έχει ένα μικρό, άμεσο κέρδος κι έχει ένα τεράστιο έμμεσο όφελος από τη διεύρυνση των πλεονασμάτων του δικού της ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και από τη δική της εντυπωσιακή μείωση των επιτοκίων δανεισμού που αντανακλάται και στην πραγματική της οικονομία» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε και πάλι της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι η επιλογή αυτή επιβεβαιώθηκε και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία αμφιθυμία επ' αυτού, γιατί «η αμφιθυμία σκοτώνει το ΠΑΣΟΚ», όπως είπε.

Προανήγγειλε ττην υπογραφή νέας προγραμματικής συμφωνίας με τη ΝΔ, ενώ επιτέθηκε και σε όλα τα κόμματα της αντιπόλίτευσης, όπου βλέπει «μια γενικευμένη στρατηγική αμηχανία». Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν προσθέτει νέα επιχειρήματα και δεν έχει μια νέα δυναμική ιδεών και προτάσεων. Αρκείται στο να κάνει πάλι μια «αριστερή» στροφή στη λαϊκιστική αδιαλλαξία».

Για τη Χρυσή Αυγή τόνισε ότι «δεν έχει δημιουργήσει, με εξαίρεση την Αλβανία, κρίσιμα νέα happenings στην εσωτερική πολιτική ζωή.  Βεβαίως είναι άκρως επικίνδυνο αυτό που κάνει στην εξωτερική πολιτική με την Αλβανία κυρίως αλλά και με τα Σκόπια δευτερευόντως». Για το ΚΚΕ εκτίμησε ότι «έχει υποστεί πολύ ισχυρό πλήγμα με τη διαχείριση του ζητήματος του 902», για τους Ανεξάρτητους Έλληνες ότι «έχουν απόλυτη κρίση ταυτότητας» ενώ για τη ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι «η αδυναμία της μετά τον Ιούνιο να τοποθετηθεί στη συμπολίτευση ή στην αντιπολίτευση, είναι καταλυτική».

Τέλος ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι από το διήμερο συμπόσιο που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη «θα αναδειχθούν οι μελλοντικές προτεραιότητες και πολιτικές της Δημοκρατικής Παράταξης» και απηύθυνε «μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης της Δημοκρατικής Παράταξης». ¨Οπως σημείωσε «έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα εισηγητών και ομιλητών και το συνέδριο εκπέμπει πολύ σοβαρά και αξιόπιστα μηνύματα και κόβει την όρεξη στη φημολογία, τη μιζέρια, την υπονόμευση, όλο αυτό το οποίο υφιστάμεθα».

Με πρόταση του κ. Βενιζέλου ο Κώστας Σκανδαλίδης αναλαμβάνει ρόλ συντονιστή για την ετοιμασία των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...