Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Αλ. Τσίπρας: 35 - 40% στον ΣΥΡΙΖΑ αν γίνονταν εκλογές την Κυριακή

Αν οι εκλογές γίνονταν μεθαύριο, το ποσοστό μας θα κυμαινόταν ανάμεσα στο 35% και το 40%, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Στον Ενικό» του Ν. Χατζηνικολάου στον τηλ. σταθμό Star, στην οποία δέχτηκε ερωτήματα από το κοινό αλλά κι από τους θεατές. 

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ενδεχόμενες προβοκάτσιες που θα επιχειρήσουν να εμπλέξουν στελέχη του σε εγκληματικές πράξεις: αυτό που φοβάται, τόνισε, είναι την επικράτηση ακραίων λογικών που κυκλοφορούν στο περιβάλλον Σαμαρά και σπρώχνουν προς τη στρατηγική της έντασης και της πόλωσης προκειμένου να κρυφτεί η γύμνια του κυβερνητικού "success story". 

Αξίζει να σημειωθεί πως, στην ερώτηση που έθεσε στο τηλεοπτικό κοινό η εκπομπή σχετικά με το αν γίνονται παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, το 96% των ανθρώπων απάντησαν τηλεφωνικά στο ερώτημα δήλωσαν πως πιστεύουν ότι όντως γίνονται, ενώ μόλις το 4% δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως πραγματοποιούνται παράνομες τηλ. παρακολουθήσεις.

«Θα είμαστε πρώτο κόμμα»

Δεν εμπιστεύομαι τις δημοσκοπήσεις», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το έλλειμμα ισχυρού πολιτικού ρεύματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ που αποτυπώνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, με δεδομένη την αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική. Ο λόγος της δυσπιστίας προς αυτές, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, έχει να κάνει με το ότι σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις, το 40-60% των ερωτηθέντων δεν απαντούν. «Όταν το διακύβευμα θα είναι με ποια κυβέρνηση θα συνεχίσουμε», τότε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό, σημείωσε. Πρόσθεσε δε πως, σε περίπτωση που προκηρύσσονταν εκλογές άμεσα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκέντρωνε ποσοστό ανάμεσα στο 35 και το 40%. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συμμαχίες, δεν θέλει να φτιάξει μια κυβέρνηση που θα είναι αμιγώς ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Το κίνημα των πολιτών υπέστη τη μεγαλύτερη ζημιά από την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές

«Δεν παίζουμε με την ανθρώπινη ζωή», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας αναφορικά με την εγκληματική επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin κατά τη διάρκεια της πορείας ενάντια στην υπογραφή του 1ου μνημονίου τον Μάιο του 2010, που κόστισε τις ζωές τριών ανθρώπων. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως οι διωκτικές αρχές έπρεπε να είχαν προχωρήσει τις έρευνες τους γύρω από τον εμπρησμό, το οποίο ο ίδιος, την ίδια μέρα στη Βουλή, είχε καταδικάσει απερίφραστα, όπως υπενθύμισε.

Σ' ό,τι αφορά τις Σκουριές, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πως αυτό που φοβάται είναι να περάσει το κίνημα των πολιτών σε δεύτερη μοίρα, (σημειώνοντας την ίδια στιγμή τους 35.000 ανθρώπους που παρακολούθησαν τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού στις Σκουριές, την προπερασμένη βδομάδα) από ενέργειες που αντικειμενικά του προξένησαν ζημιά. Επιπλέον, υπογράμμισε πως ο «φόβος μας είναι ότι πίσω από τέτοιες ενέργειες» μπορεί να υπάρχει οσμή προβοκάτσιας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, απαντώντας στην φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες, πως το κόμμα του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από αυτά που κυκλοφορούν από διάφορες πηγές που επιχειρούν να συνδέσουν στελέχη του κόμματος του με εγκληματικές ενέργειες. ¨»Δεν φοβόμαστε ότι θα πάμε φυλακή», τόνισε. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τα ακραία στοιχεία στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά, όπως ο κ. Μπαλτάκος που είχε διαρρεύσει ότι δεν θα είχε πρόβλημα για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή ή ο κ. Κρανιδιώτης που «κρατάει τις «σφαίρες» του για τους πραγματικούς εχθρούς», τον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη που πιέζουν για τη στρατηγική της έντασης, όπως τόνισε.

Σχολιάζοντας το θέμα των παρακολουθήσεων των τηλεφώνων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας αναρωτήθηκε για το αν, σε μια χώρα που παρακολουθούταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και σε μια περίοδο κρίσης που έχει αποκαλυφθεί ότι παρακολουθείται η ιδία η Μέρκελ ή η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντ. Ρούσεφ, μπορεί να είναι κανείς απολύτως σίγουρος ότι δεν παρακολουθείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...