Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Σημίτης: Το κείμενο των 58 μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο

Θετικός απέναντι στο κείμενο- μανιφέστο των 58 προσωπικοτήτων για τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, εμφανίστηκε, σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.


Στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου «Μια σύγχρονη Οδύσσεια», του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου, ο Κώστας Σημίτης δήλωσε για την πρωτοβουλία των 58: «Βρίσκω πολύ σωστό το κείμενο των 58. Το χαιρετίζω και πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει να βγούμε από το αδιέξοδο».

1 σχόλιο:

 1. Άν οι "58" είχαν προνοήσει να έχει η διακήρυξη και επαρκώς αυτοκριτικό χαρακτήρα (για την περίοδο της "γιορτής" 1990 - 2008), κανείς δεν θα μπορούσε να τους καπελώσει.
  Αλλά δεν μπορούσαν.
  Δεν είναι θεωρητικό ζήτημα. Έχει πρακτική σημασία, για τα ζητούμενα προγραμματικά σημεία της επανεκκίνησης, το γεγονός ότι το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο της "ισχυρής Ελλάδας" ήταν αποτυχημένο, ανορθολογικό, κοινωνικά διχοτομικό και σκληρά άδικο. Ακριβοπληρωμένο και μη διατηρήσιμο.
  Δυστυχώς, ενώ συζητούν για την ανάρρωση του ασθενούς, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, είτε η λεγόμενη Κεντροαριστερά, ακόμη δεν αποφάσισαν ότι χρειάζεται και σωστή διάγνωση της αρρώστειας.

  http://aftercrisisblog.blogspot.gr/p/blog-page_15.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...