Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Σαμαράς: «Αγαπάμε τη χώρα μας παρά πολύ για να επιτρέψουμε εξτρεμισμούς»

«O Kαραμανλής ήταν ο Εθνάρχης που καθιέρωσε τον σύγχρονο κοινοβουλευτισμό στην Ελλάδα τη δεκαετία του ΄70 και ο ηγέτης που οδήγησε την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα» είπε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις Βρυξέλλες
Στο μεγάλο έργο και την αποφασιστική συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ και με θέμα «Η αναγκαιότητα της Ευρώπης». 

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα κατά του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού.

«Αγαπάμε τη χώρα μας παρά πολύ, για να επιτρέψουμε φαινόμενα όπως ο εξτρεμισμός και ο λαϊκισμός» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ ζήτησε να ενισχυθεί η προστασία στα σύνορα της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Αναφερόμενος στα πολύνεκρα ναυάγια με παράνομους μετανάστες στη Λαμπεντούζα ο Πρωθυπουργός είπε ότι τα περιστατικά αυτά είναι οι καθημερινές τραγωδίες, που ζει η Ελλάδα για χρόνια. «Χρειαζόμαστε περισσότερη προστασία στα σύνορά μας» υπογράμμισε.

Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «επρόκειτο περί του Εθνάρχη που καθιέρωσε τον σύγχρονο κοινοβουλευτισμό στην Ελλάδα τη δεκαετία του ΄70 και του ηγέτη που οδήγησε την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα».

«Ο Καραμανλής ήταν ένας Ευρωπαίος, ένας οραματιστής και το όραμά του σήμερα είναι περισσότερο ισχυρό από ό,τι στην εποχή του» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ένας πραγματικός οραματιστής, γιατί μαζί με άλλους αρχηγούς κρατών την εποχή εκείνη κατανόησαν τις τεράστιες δυνατότητα της Ενωμένης Ευρώπης».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη για αλληλεγγύη και υπευθυνότητα στην Ευρώπη κάνοντας ειδική μνεία στις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων.

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με περισσότερες κοινοτικές πολιτικές, πιο ουσιαστικό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και καθιέρωση ενός σταθερού τραπεζικού συστήματος.

Εξάλλου, ζήτησε περισσότερη δημοσιονομική συνεργασία, σταθερή νομισματική ένωση, τη δημιουργία περισσότερων κοινών ευρωπαϊκών πολιτικών και σταθερό φορολογικό περιβάλλον στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...