Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Να εφαρμοστεί εμπράκτως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, ζητεί με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ενώ και η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει  την ανάγκη επαναφοράς του φόρου στα παλαιότερα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Από τις αρχές του καλοκαιριού είχαμε ζητήσει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που αφορούσε στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ζητήσαμε τότε, να είναι ένα από τα κύρια θέματα που θα τεθούν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, καθώς είχε διαφανεί η αναποτελεσματικότητα του μέτρου και οι επιπτώσεις στα φορολογικά έσοδα.

Σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών με διαρροές στον Τύπο επαναφέρει το θέμα της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Συμφωνούμε και επιμένουμε στην πάγια θέση μας το θέμα να επιλυθεί έμπρακτα προς όφελος των πολιτών σε διαπραγμάτευση με την τρόικα και όχι επικοινωνιακά».

Για το ίδιο θέμα, και η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωση που εξέδωσε, ζητεί την επαναφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα προηγούμενα επίπεδα εξαιτίας μεταξύ άλλων, του αρνητικού αντίκτυπου που που καταγράφηκε στα δημόσια έσοδα.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η εξίσωση των συντελεστών Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης και Κίνησης, είχε αρνητική επίπτωση τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στην υγεία των πολιτών», τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

«Οι όποιες προτεινόμενες βελτιώσεις του μέτρου είναι ατελέσφορες και αν δεν αρθεί το μέτρο εξίσωσης των φόρων, δεν θα επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει ήδη καταθέσει τροπολογία για την επαναφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα προηγούμενα επίπεδα. Η λαθρεμπορία πρέπει και μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλα μέσα. Η κυβέρνηση δεν δικαιολογείται να παραμένει προσκολλημένη στην προηγούμενη ρύθμιση», καταλήγει η ανακοίνωση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...