Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Η ελληνική οικονομία χρειάζεται ισχυρό αναπτυξιακό σοκ

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής χρειάζεται ριζική αναδιαπραγμάτευση, υποστηρίζει η Αγίου Κωνσταντίνου


Για την ανάγκη ενός ισχυρού αναπτυξιακού σοκ στην ελληνική οικονομία έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την Αγίου Κωνσταντίνου,  αποτυγχάνει να προκαλέσει ο προϋπολογισμός του 2014.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Το 2009 το δημόσιο χρέος είχε διαμορφωθεί στο 129,7% του ΑΕΠ και το ποσοστό ανεργίας στο 9,5% του εργατικού δυναμικού. Το 2014, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κυβέρνησης, το δημόσιο χρέος θα διαμορφωθεί σε 177,5% του ΑΕΠ και το ποσοστό ανεργίας σε 24,5%.

Την ίδια στιγμή οι δαπάνες ασφάλισης, περίθαλψης και κοινωνικής προστασίας θα είναι μειωμένες κατά 21,3% και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα είναι μειωμένο κατά 27,1%.

Το πρωτογενές πλεόνασμα, που αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο και για το νέο προϋπολογισμό  θα στηριχθεί και πάλι στη μη πληρωμή υποχρεώσεων του Δημοσίου, στη μείωση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, στη μείωση των απαραίτητων δημοσίων δαπανών και στην υπερφορολόγηση.

Το πρόγραμμα όμως δημοσιονομικής προσαρμογής χρειάζεται ριζική αναδιαπραγμάτευση και η ελληνική οικονομία ένα ισχυρό αναπτυξιακό σοκ το οποίο ο προϋπολογισμός του 2014 αποτυγχάνει να δημιουργήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...