Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: «Τυχοδιωκτικό το ταξίδι Σαμαρά στο Ισραήλ»

«Νέους τυχοδιωκτισμούς» εγκυμονεί για την Ελλάδα το ταξίδι του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ειδικότερα, το τμήμα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι «μετά τη βιασύνη Βενιζέλου στην περίπτωση της Συρίας να εμπλέξει τη χώρα σε έναν πόλεμο που τελικά… δεν έγινε, μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες για άνοιγμα του κυπριακού σύμφωνα με τις επιθυμίες των ΗΠΑ, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ προετοιμάζει νέους τυχοδιωκτισμούς».

«Τις ημέρες που ο κ. Σαμαράς, θα βρίσκεται στο Ισραήλ, οι δυο χώρες θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις», τονίζει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι «ταυτόχρονα πολυπληθής ομάδα υπουργών αλλά και ο ειδικός σύμβουλος, Ανδρέας Ταπραντζής, από το ΤΑΙΠΕΔ θα έχουν σειρά συναντήσεων με ισραηλινούς αξιωματούχους, για να εντατικοποιηθεί η στρατηγική συνεργασία των δυο χώρων. Μια στρατιωτική συνεργασία που εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα μας».

«Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός της χώρας μας θα βρίσκεται στο Ισραήλ και δεν θα έχει συνάντηση με την Παλαιστινιακή αρχή στη Ραμάλα, πρακτική που ακολουθείται από την συντριπτική πλειοψηφία αρχηγών κρατών όταν επισκέπτονται τη χώρα», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας  ότι «το Παλαιστινιακό ζήτημα ήταν πάντα σημαντικό στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Ο πρωθυπουργός, με την ενέργειά του αυτή, υποβαθμίζει τις σχέσεις της χώρας μας με τον Αραβικό κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...