Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Η ΔΗΜΑΡ διαχωρίζει σταθερά τις θέσεις της από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ

Για το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου «κλείδωσε» το 2ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η είδηση όμως δεν βρίσκεται στις ημερομηνίες. Αλλά στην εκτίμηση στελεχών της ότι το συνέδριο που επισπεύσθηκε μετά την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση δεν θα μετατραπεί, όπως αρκετοί προέβλεπαν, σε πολιτικό μνημόσυνο ή σε μία επώδυνη διαδικασία, αλλά θα αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για το κόμμα στην πορεία προς τη διπλή αναμέτρηση του Μαΐου.

Είναι γεγονός ότι η σταθεροποίηση των ποσοστών της ΔΗΜΑΡ (4%-4,5%) σε όλες τις τελευταίες μετρήσεις αποκατέστησε την ηρεμία στα κομματικά γραφεία, όπου από τον Ιούνιο και μετά υπήρχε μία έκδηλη αγωνία για την πορεία του κόμματος. Η απεμπλοκή της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα προκάλεσε δημοσκοπικούς κλυδωνισμούς και εσωτερικές αντιδράσεις, φαίνεται όμως ότι το τελευταίο διάστημα οι τόνοι έπεσαν και τα πράγματα μπήκαν σε μία σειρά...

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στη δική της ανεξάρτητη πορεία και σταθερά διαχωρίζει τη θέση της τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας για τη μεν Χαριλάου Τρικούπη ότι υπηρετεί μία νεοφιλελεύθερη πολιτική συμμετέχοντας στην κυβέρνηση και για την Κουμουνδούρου ότι ακολουθεί έναν λαϊκίστικο αριστερισμό.

Στην κατεύθυνση αυτή η Δημοκρατική Αριστερά κινείται στη γραμμή του τρίτου πόλου. Ηδη έκανε ένα βήμα, συγκροτώντας συμμαχία με τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου, όμως ακόμη και στελέχη της παραδέχονται ότι οι προσχωρήσεις ή οι συνεργασίες με άλλες πολιτικές κινήσεις ή πρόσωπα δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε επιθυμητό επίπεδο.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. 

Για την προώθηση της ιδέας του τρίτου πόλου και της Κεντροαριστεράς η ΔΗΜΑΡ διοργανώνει μέσα στον Οκτώβριο δύο καίριες εκδηλώσεις, η μία για το πολιτικό σύστημα και η δεύτερη για την οικονομία, οι οποίες ουσιαστικά εντάσσονται στις προσυνεδριακές διαδικασίες του κόμματος.

Η πρώτη θα γίνει τη Δευτέρα (στο θέατρο Γκλόρια) και θα φέρει τον τίτλο «Η Δημοκρατία δεν απειλείται». Θα μιλήσουν οι Νίκος Αλιβιζάτος, Κωστής Παπαϊωάννου, Αντώνης Ρουπακιώτης, Γιώργος Σιακαντάρης, Γιώργος Σωτηρέλλης και Φώτης Κουβέλης. Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα παρουσιάσει τις απόψεις του για τον Νόμο περί ευθύνης υπουργών, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και τον έλεγχο των πόθεν έσχες όσων υπηρέτησαν σε κρατικά αξιώματα από το '74 κι έπειτα.

Στην εκδήλωση για την οικονομία, που θα γίνει τη μεθεπόμενη εβδομάδα, θα μιλήσουν οι Νίκος Χριστοδουλάκης, Σωτήρης Βαλντέν, Νίκος Καραμούζης, Γιάννης Τσαμουργκέλης, Ηλίας Κικίλιας, Κώστας Αναγνωστόπουλος και Δημήτρης Χατζησωκράτης. Η ΔΗΜΑΡ θα προσπαθήσει να παρουσιάσει την εναλλακτική πολιτική απέναντι στα Μνημόνια, στηριζόμενη στη γραμμή της επαναδιαπραγμάτευσης για αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και στην ανάγκη εκπόνησης ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης.

Τα Νέα
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...