Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Μιχελάκης: «Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα - δεν με νοιάζει τι λέει το ΔΝΤ - δεν υπάρχει θέμα Στουρνάρα»

Τις εντυπώσεις από τη νέα έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που κάνει λόγο για μέτρα ύψους 6,5 δισ. ευρώ ως το 2016, επιχείρησε να διασκεδάσει το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ διαβεβαίωσε ότι «δεν θα ληφθούν νέα μέτρα»

«Το έχει πει ο Πρωθυπουργός κατ’ επανάληψη» ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, είπε ο Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος αναφερόμενος στην έκθεση του ΔΝΤ που είδε την Τετάρτη το φως της δημοσιότητας και κάνει λόγο για «μηδενικό» πρωτογενές πλεόνασμα και ανάγκη επιπλέον μέτρων 6,5 δισ. ευρώ, τόνισε: «Δεν με ενδιαφέρει τι λεει το ΔΝΤ, μου είναι αδιάφορο. Με ενδιαφέρει τι λέγεται όταν κάθονται στο τραπέζι και οι τρεις (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ)».

Ο υπ. Εσωτερικών πρόσθεσε ότι είτε υπάρχει κούρεμα είτε όχι, θα υπάρξει «επιμήκυνση και κούρεμα επιτοκίων σε βάθος χρόνου». Υπογράμμισε ωστόσο ότι «πρέπει να απεμπλακούμε από την τριμερή».

Ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχουν τα πρώτα αχνά δείγματα βελτίωσης στα δημοσιονομικά μόνο για το 2013, ενώ στο ύψος του φετινού πρωτογενούς πλεονάσματος δεν υπολογίζεται η επιστροφή κερδών από τα κέρδη που κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες.

«Δεν υπάρχει θέμα Στουρνάρα» 

«Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν υπάρχει θέμα υπουργού Οικονομικών» τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα ότι απεστάλη αίτημα προς τους εκπροσώπους των δανειστών για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15%, ερήμην του Γιάννη Στουρνάρα.

«Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται. Υπάρχουν διαρροές που είχαν βάση, και κάποιες που δεν είχαν καμία βάση. Όσο οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη θα τις αφήσουμε να ολοκληρωθούν και τον πρώτο λόγο έχει το υπουργείο Οικονομικών» σημείωσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...