Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Γλέζος – Κουρουμπλής κατά Στουρνάρα για το κατοχικό δάνειο

Να απαντήσει στον ελληνικό λαό για το πως δικαιοδοτείται να απεμπολεί ελληνικές διεκδικήσεις που αφορούν στα κατοχικά δάνεια καλούν τον Γιάννη Στουρνάρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε κοινή δήλωσή τους, με αφορμή τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Στον Ενικό» στο Star, αναφέρουν ότι “ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον Σόϊμπλε σε ό,τι αφορά τις γερμανοκατοχικές υποχρεώσεις και το γερμανοκατοχικό διακρατικό δάνειο” και επισημαίνουν ότι “καλείται απέναντι στον ελληνικό λαό, στην ιστορική μνήμη και στα θύματα του γερμανοκατοχικού ναζισμού να απαντήσει από που εκπορεύεται το δικαίωμά του να παραιτείται για λογαριασμό των Ελλήνων από δικαιώματα που κατοχυρώνονται από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις ιδιαίτερα σε ότι αφορά την εκκρεμότητα του γερμανοκατοχικού δανείου.”

Επίσης, ζητούν την άμεση τοποθέτηση της συγκυβέρνησης επί του θέματος και ζητούν από τη ΝΔ “να εξηγήσει γιατί καθυστερεί η σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων που είχε ζητήσει με επιστολή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προς τον Πρόεδρο της Βουλής.”

Τέλος, σημειώνουν ότι ο υπουργός Οικονομικών με την τοποθέτησή του αυτή “αφήνει εκτεθειμένους τόσο τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο όσο και το νυν Υπουργό Εξωτερικών Ε. Βενιζέλο.”

Για την διεκδίκηση από την Ελλάδα του γερμανικού κατοχικού δανείου ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η υπόθεση είναι αυτή τη στιγμή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και αναμένεται η εισήγηση του.«Αφορά μια ιστορία του χθες. Μια ακριβή ιστορία του χθες. Εγώ εδώ είμαι για να δω το μέλλον. Αυτή τη στιγμή που πάμε να λύσουμε μία και έξω το πρόβλημα του ελληνικού χρέους δεν είναι ίσως η καταλληλότερη στιγμή για το θέμα αυτό. Αφήστε να μας πει το Νομικό Συμβούλιο Κράτους ποιο είναι το νομικό ζήτημα αλλά θέλει προσεκτικό χειρισμό» πρόσθεσε.

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...