Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Οριακή η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και πτώση της Χρυσής Αυγής, η οποία όμως συνεχίζει να παραμένει στην τρίτη θέση, δείχνει η δημοσκόπηση της Metrisis, ενώ την ίδια στιγμή δημοσκόπηση της Pulse RC δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται μία μονάδα.

Στην δημοσκόπηση της Metrisis, για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά, η ΝΔ προηγείται με 1,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 21, 9% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,7%.

Τρίτο κόμμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι η Χρυσή Αυγή με 5, 7%, ποσοστά αισθητά μειωμένα σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις. Ακολουθούν με ίδια ποσοστά (5,1%) το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7%, ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει μόλις 1,9%.

Στο ερώτημα αν η χώρα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, το 76,7% απαντά «λάθος» και μόλις το 15,8% εκτιμά ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το 49,5 % πιστεύει ότι η δικομματική κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία ενώ το 41,9% διαφωνεί.

Από την άλλη στη δημοσκόπηση της Pulse RC, για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μία μονάδα από την ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, ενώ η ΔΗΜΑΡ παλεύει για την είσοδο στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη μέτρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,5%. Ακολουθεί η ΝΔ με 23,5%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10,5%. Η δημοσκόπηση δείχνει το ΠΑΣΟΚ στο 7,5%, το ΚΚΕ στο 6%, τους ΑΝ.ΕΛ στο 5% και τη ΔΗΜΑΡ στο 3,5%.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...