Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ν. Δένδιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ να απομονώσει τα ακραία στοιχεία


Να απομονώσει «τα ακραία στοιχεία, που υπάρχουν στο εσωτερικό του» καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτικού κόμματος, βουλευτών ή αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ - Σαββατοκύριακο», ο κ. Δένδιας ξεκαθαρίζει πως «αξιωματικά, δεν μπορεί να δεχθεί κάποιος ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, είναι "άκρο". Ειδικά, αν συνυπολογίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την ψήφο του 27% του ελληνικού λαού».

Ερωτηθείς σχετικά με τα περί «παρακολουθήσεων» τονίζει ότι «καμία υπηρεσία αυτού του υπουργείου δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται θεσμικά να παρακολουθεί πολιτικό κόμμα, βουλευτές ή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Αναφερόμενος ακόμη στο άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα περί της σύστασης «εγκληματικής οργάνωσης», σημειώνει πως αυτό «δεν αφορά κόμματα», αλλά «ο,τιδήποτε λειτουργεί ως μαφία» και ως υπόθεση εργασίας, ερμηνεύει τα «αντανακλαστικά που πιθανώς διεγείρονται από κάποιους πολιτικούς χώρους από τη χρήση του άρθρου 187» ως ότι «οραματίζεται κανείς τον εαυτό του ως κάτι που προσομοιάζει με λειτουργία μαφίας».

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας αποκρούει την κριτική ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε στο θέμα της Χρυσής Αυγής και ότι κινητοποιήθηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

«Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα υπήρχε καθαρή εικόνα ότι πίσω από τον φυσικό αυτουργό και τον πιθανό ηθικό αυτουργό υπήρχε μια ολόκληρη οργάνωση. Η σχέση μπορούσε να αποδειχθεί» σημειώνει.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη ανοχή ειδικά της Ν.Δ. έναντι της Χρυσής Αυγής απαντά: «Νομίζω ότι το σύνολο του πολιτικού δυναμικού της χώρας επέδειξε για μεγάλο χρονικό διάστημα οιονεί αμηχανία. Αυτή είναι κατανοητή: μόρφωμα σαν τη Χρυσή Αυγή δεν έχει υπάρξει, τουλάχιστον μεταπολεμικά, στην ελληνική Βουλή. Ένα κόμμα το οποίο ήδη έχει πάρει 7% στις εκλογές. Άρα, εν μέρει η κοινωνία το έχει νομιμοποιήσει για τους δικούς της λόγους, όχι αποδεκτούς σε μένα, αλλά σεβαστούς κατ΄αρχήν λόγω του Συντάγματος». Ως εκ τούτου, «χρειάστηκε πολύς καιρός για να αποκωδικοποιηθεί η συμπεριφορά της (σσ. της ΧΑ), τα τεκμηριωθεί η ποινική αταξία της και να μπορέσει με πειστικότητα να απευθυνθεί η κυβέρνηση στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης και να ζητήσει τον ποινικό κολασμό της», διότι -όπως σημειώνει ο υπουργός- «ο,τιδήποτε γινόταν πρόχειρα και χωρίς επαρκή τεκμηρίωση, θα μπορούσε να φανεί στην κοινή γνώμη σαν δίωξη με σαφή πολιτικά κίνητρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...