Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Σκουρλέτης: Καμιά πιθανότητα να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για κοροϊδία σχετικά με το επίδομα θέρμανσης


H κυβέρνηση δεν έχει καμιά πιθανότητα η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία, εκτίμησε ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας σε κομματική εκδήλωση στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, «όση πιθανότητα έχει να σβήσει ο ήλιος αύριο, άλλες τόσες είναι και οι πιθανότητες η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία» και πρόσθεσε ότι «ηαποτυχία της είναι τόσο μεγάλη που δεν υπάρχει προηγούμενο, ενώ ταυτόχρονα η κοινωνική αγανάκτηση έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο».

Σχετικά με τη συζήτηση περί νέων μέτρων επεσήμανε ότι όλοι πια ομολογούν ότι υπάρχουν χρηματοδοτικά κενά, «ότι με Μνημόνιο ή χωρίς Μνημόνιο θέλουν να συνεχίσουν τις μνημονιακές πολιτικές, κατά συνέπεια ψεύδονται όσοι λένε ότι δεν θα υπάρξουν να μέτρα».

Σε ό,τι αφορά στις κινήσεις για συγκρότηση της Κεντροαριστεράς, που είδαν το φως της δημοσιότητας, παρατήρησε: «Αν θα έβαζε κανείς έναν τίτλο σε αυτές τις κινήσεις που είδαμε σήμερα είναι ότι μας θυμίζουν υλικά από κατεδάφιση. Και με υλικά από κατεδάφιση δεν μπορείς να χτίσεις τίποτα».

Όσον αφορά στο θέμα του επιδόματος θέρμανσης, ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κοροϊδεύει» τον κόσμο, διατύπωσε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο στο επίπεδο του Μαρτίου του 2011 και σημείωσε:

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης. Η κυβέρνηση να μην μπορεί ούτε καν να προωθήσει μια ρύθμιση και να περιμένει την έγκριση της τρόικας. Αυτό σημαίνει Μνημόνιο στην πράξη. Ακόμη και πράγματα τα οποία είναι πολύ βασικά για την καθημερινότητα των πολιτών, που μεταφράζονται σε απλές συγκεκριμένες πράξεις, τα έχει εκχωρήσει στην τρόικα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι μια κοροϊδία».

«Ο κόσμος για να πάρει το επίδομα θέρμανσης πρέπει πρώτα να έχει να αγοράσει πετρέλαιο. Κι αυτό δεν είναι επίδομα θέρμανσης γενικώς, είναι επίδομα θέρμανσης πετρελαίου. Η θέρμανση δεν έχει να κάνει με το πετρέλαιο μόνο. Έχει να κάνει και με ηλεκτρικά σώματα και με άλλες μορφές. Αυτό που απαιτείται είναι να υπάρξει μια γενναία μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα επίπεδα του Μαρτίου του 2011, έτσι ώστε να μην έχουμε και φέτος κόσμο που να παγώνει ή άλλες τραγικές καταστάσεις σαν κι αυτές που ζήσαμε πέρυσι», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...