Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Γίνονται σήμερα υποκλοπές κομματικών στελεχών;

«Τα αναπάντητα ερωτήματα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που προκύπτουν τόσο από τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη για κοριούς της ΕΥΠ και την προσπάθεια εμπλοκής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Άρη Σπηλιωτόπουλου για τη δράση της ΕΥΠ, αναδεικνύουν ένα μείζον θέμα δημοκρατίας», σχολιάζει η Κουμουνδούρου.

«Πραγματοποιούνται σήμερα υποκλοπές συνομιλιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων; Σε αυτό χρειάζεται μια ξεκάθαρη απάντηση και όχι ήξεις αφίξεις και ανούσια ευφυολογήματα. Σήμερα κιόλας πρέπει να απαντηθεί με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο αυτό το ερώτημα, ειδάλλως η κυβέρνηση είναι πολλαπλά έκθετη.

Ο έλεγχος της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής από το κοινοβούλιο συνιστά αυτονόητη δημοκρατική δικλείδα σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία. Η ανεξέλεγκτη δράση τέτοιων μηχανισμών γεννά το φόβο προβοκάτσιας και υπονομεύει τα θεμέλια της δημοκρατίας μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία αποδοκιμάζει προηγούμενες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Σκάι.

«Δεν υπήρξαν παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, στην περίπτωση της ΧΑ, η αντιτρομοκρατική επελήφθη της υπόθεσης, έγιναν παρακολουθήσεις γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις για τις οποίες υπήρχαν σοβαρά στοιχεία (...). Δεν μπορούμε να διοχετεύουμε πληροφορίες ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνά μας και μετά να το γυρνάμε στην ιστορία με το λαγό και την τίγρη να λέμε και καμία βλακεία να περνάει η ώρα (...) όποιος έχει στοιχεία να προσφύγει στη δικαιοσύνη», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή σχετικές καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης από το 2010 είχε δηλώσει: «Έχει παραγίνει στην ΕΥΠ και τα πράγματα εκεί στην Κατεχάκη είναι λίγο ξέφραγο αμπέλι. Πολύ εύκολα ανοίγουν το “βαλιτσάκι” (σ.σ. σύστημα παγίδευσης τηλεφώνων). Πάρα πολύ εύκολα...».

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...