Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Μητσοτάκης: Η Διαύγεια είναι το μόνο σωστό που έκανε ο Γ. Παπανδρέου

«Η επαναφορά του opengov είναι ένα από τα ζητήματα που μας απασχολούν» σημείωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Kυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στο ραδιόφωνο του «Βήμα» για σειρά θεμάτων της αρμοδιότητάς του, με το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο να προεξέχει, ενώ σημείωσε με έμφαση ότι το υπουργείο του δεν είναι «υπουργείο κινητικότητας και απολύσεων», αυτή αποτελεί μικρό μόνο μέρος της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση.

«Για να προχωρήσουμε στο δεύτερο κύκλο κινητικότητας, θα πρέπει πρώτα να έχει προηγηθεί αξιολόγηση δομών από τις οποίες θα προέλθουν οι 12.500 εργαζόμενοι. Θα εντοπιστούν, δηλαδή, πλεονάζουσες θέσεις που θα καταργηθούν, αφού πρώτα έχουν προκύψει τα σχέδια στελέχωσης. Η προθεσμία του Δεκεμβρίου είναι ασφυκτική για να πετύχουμε αυτό τον στόχο», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα αναμένει επί του παρόντος «την απάντηση της Τρόικας στο αίτημα για παράταση» στην εφαρμογή της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε σε άλλο σημείο ότι η «Διαύγεια» είναι ίσως το μόνο σωστό πράγμα, γενική ομολογία, που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου. Πρόσθεσε, ότι «και το opengov θα ήταν το ίδιο υπό προϋποθέσεις, αλλά δυστυχώς στην πορεία απαξιώθηκε με τις τοποθετήσεις κολλητών και φίλων».

Αναφορικά με την επαναφορά του opengov ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι ένα από τα ζητήματα που μας απασχολούν είναι και ο τρόπος επιλογής των υψηλόβαθμων στελεχών του Δημοσίου, δηλαδή των γενικών διευθυντών, των διευθυντών και των τμηματαρχών.

Για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι μόνο στον τομέα των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικής δράσης, έχουμε εντοπίσει περίπου 4.000 γραφειοκρατικά βάρη για τις επιχειρήσεις. «Πολλά από αυτά είναι περιττά και μπορούν, υπό προϋποθέσεις να καταργηθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη Χρυσή Αυγή, δήλωσε ότι διώκεται ως εγκληματική οργάνωση. «Διώκεται για αυτά που πράττει και όχι για αυτά που πιστεύει», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «προφανώς και υπάρχει μια ευθύνη στους ίδιους τους πολίτες που επέλεξαν να ψηφίσουν τη ΧΑ στις προηγούμενες εκλογές, εκφράζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την οργή τους, τη δυσαρέσκειά τους ή την απαξίωσή τους απέναντι σ’ αυτό που ονόμαζαν πολιτικό κατεστημένο».

Υποστήριξε ότι οι πολίτες γνωρίζουν το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και κατά συνέπεια - όπως είπε - δεν είναι εύκολο να υπάρχει ένα άλλοθι και είναι πολύ δύσκολο πλέον να δικαιολογηθεί η επιλογή του να στείλεις στη Βουλή ένα συνονθύλευμα λούμπεν μπράβων του υποκόσμου και να είναι λύση στα προβλήματα της χώρας.

Εκτίμησε, τέλος, ότι θα υπάρξει μια περαιτέρω αποδυνάμωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...