Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«Οχι» του εισαγγελέα στο αίτημα Μιχαλολιάκου, Λαγού και Παππά να παραστούν την Τετάρτη στη Βουλή

Οι κ.κ. Μπούκουρας, Κασιδιάρης και Παναγιώταρος για τους οποίους θα αποφασιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη η άρση ή μη της βουλευτικής τους ασυλίας.
Προσπάθεια για κοινή πρόταση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης στο θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων 

Αρνητική απάντηση έλαβαν από την εισαγγελέα Πειραιά οι προφυλακισμένοι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός στο αίτημά τους προς τις σωφρονιστικές Αρχές να τους δοθεί άδεια προκειμένου να παραστούν στην συνεδρίαση της Βουλής την Τετάρτη οπότε θα συζητηθεί η άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη θα διεξαχθεί η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής των αιτήσεων άρσης ασυλίας των βουλευτών, Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου, Στ. Μπούκουρα, Ηλ. Παναγιώταρου, Ηλ. Κασιδιάρη και Χρ. Αλεξόπουλου.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει πως «σήμερα οριστικά κατέπεσε το δημοκρατικό προσωπείο του "συνταγματικού" τόξου», και ότι «στην αυριανή ψηφοφορία το αποτέλεσμα θα είναι προϊόν νόθευσης της βούλησης του Σώματος και θα έχει χαρακτήρα πλασματικό».

Σημειώνει ακόμη πως οι προφυλακισμένοι βουλευτές δεν χάνουν τα σχετικά δικαιώματά τους, ενώ επισημαίνει πως το άρθρο 70Α που προβλέπει το δικαίωμα επιστολικής ψήφου σε βουλευτές, θα έπρεπε να τύχει αναλογικής εφαρμογής στη συγκεκριμένη περίπτωση, «καθώς η ουσία της διάταξης βρίσκεται στην αδυναμία φυσικής παρουσίας του βουλευτή στη συνεδρίαση».

Οι Μιχαλολιάκος, Λαγός και Παππάς έχουν δικαίωμα να καταθέσουν προσφυγή κατά της αρνητικής απόφασης της εισαγγελέως Πειραιά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...