Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Θ. Πάγκαλος: H δικαιοσύνη ολιγώρησε

Κριτική στη δικαιοσύνη για τη στάση της τον τελευταίο ένα - ενάμιση χρόνο σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή έκανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Το συγκρότημα της Χρυσής Αυγής εδώ και ένα - ενάμιση χρόνο είχε εμφανίσει όλα τα στοιχεία που έκαναν δυνατή την εφαρμογή των άρθρων 134 και 135 του Ποινικού Κώδικα που αφορούν στην προπαρασκευή ένοπλης ανατροπής του πολιτεύματος, σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τόνισε ότι οι δικαστικές αρχές έπρεπε να το έχουν επισημάνει.

Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι η δικαιοσύνη ολιγώρησε, είτε για γραφειοκρατικούς λόγους είτε λόγω ανεπάρκειας, ωστόσο εξέφρασε την ικανοποίησή του που αυτήν τη στιγμή εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δίνει αυτή την κατεύθυνση.

«Πρέπει να δικαστούν για συνομωσία και ανατροπή του πολιτεύματος», είπε αναφερόμενος στους κατηγορούμενους της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε πως δεν κατανοεί «την ευαισθησία ορισμένων ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 134».

Ο κ. Πάγκαλος επισήμανε ότι «ο φόνος αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε» και υπογράμμισε ότι εκτός από τη βιαιοπραγία και το ξύλο, πρέπει να σταματήσει και η βία στην πολιτική ζωή, υπό την έννοια της «άρνησης της συζήτησης με τον άλλο», κάτι που όπως είπε, κάνουν και άλλα κόμματα πέραν της Χρυσής Αυγής.

Εκτίμησε παράλληλα ότι υπάρχει πιθανότητα η Χρυσή Αυγή να μην μπει στην επόμενη Βουλή, σημειώνοντας «οι ψήφοι θα πάνε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα είναι κατά μέτωπον η σύγκρουση».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...