Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Παρατείνεται ο χρόνος παραγραφής φορολογικών υποθέσεων τύπου «λίστας Lagarde» - Στην Βουλή η τροπολογία

Στην Βουλή κατατέθηκε σήμερα, η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η παράταση κατά δύο έτη, του απαιτούμενου χρόνου για την παραγραφή φορολογικών υποθέσεων, που διερευνώνται από τις δικαστικές αρχές.

Ειδικότερα, έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, ο χρόνος για την παραγραφή φορολογικών υποθέσεων που χρήζουν δικαστικής διερεύνησης και εδράζονται σε στοιχεία από το εξωτερικών, παρατείνεται κατά δύο έτη.

Επί της ουσίας, η κατατεθείσα διάταξη «φωτογραφίζει» την υπόθεση της λίστας Lagarde.
Όπως γνωστοποιεί το υπουργείο Οικονομικών, η παράταση αφορά τις εξής υποθέσεις:

α) υποθέσεις, για τις οποίες έχουν αποσταλεί στοιχεία ή εκκρεμεί η αποστολή στοιχείων από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ή τρίτες χώρες στις αρμόδιες φορολογικές, τελωνειακές, ελεγκτικές, δικαστικές και λοιπές αρχές βάσει της αμοιβαίας διοικητικής ή δικαστικής συνδρομής, των διατάξεων των συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας εισοδήματος και κεφαλαίου, των συμβάσεων ανταλλαγής πληροφοριών, καθώς και οιασδήποτε άλλης διαδικασίας  

β) υποθέσεις, για τις οποίες έχουν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ελέγχου ή έρευνας με βάση διαβιβασθείσα πληροφορία από δικαστικές ή ελεγκτικές αρχές, καθώς και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...