Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΔΥΟ ΓΚΑΛΟΠ: Οριακό προβάδισμα 0,8 % της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Οριακό προβάδισμα 0,8 % της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB για την εκπομπή «στον ενικό» .

Στην εκτίμηση ψήφου εκλογών (έχει γίνει ποσοστοποίηση στο συνολικό ποσοστό των ερωτώμενων που δηλώνουν συγκεκριμένο κόμμα δηλαδή στην διευκρινισμένη ψήφο)  η «ψαλίδα» ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 0,8%.

Αναλυτικά τα ποσοστά:
ΝΔ:28,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 27,7%

Χρυσή Αυγή:9%

ΠΑΣΟΚ :6,8%

ΚΚΕ: 6,5%

ΑΝ.ΕΛ. : 6,3%

ΔΗΜΑΡ: 4,7%

Οικολόγοι πράσινοι:1,3%

Άλλο κόμμα:9,2%

Σημαντικό είναι το στοιχείο των συσπειρώσεων που παρουσιάζουν η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων προς αυτά τα κόμματα. Συγκεκριμένα, το ποσοστό συσπείρωσης της Ν.Δ. είναι στο 73,8%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ 72,1%.


Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της έρευνας που αποτυπώνουν την δημοσκοπική πορεία της Χρυσής Αυγής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δημοσκόπηση της ΜRB τον προηγούμενο Ιανουάριο το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στην πρόθεση ψήφου ήταν 9,2%, ενώ το υψηλότερο της ποσοστό καταγράφηκε σε μέτρηση στις 5-6 Ιουνίου (10,6%). Στην τελευταία μέτρηση της εταιρείας για τη Realnews που πραγματοποιήθηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 24-26 Σεπτεμβρίου η Χρυσή Αυγή εμφάνισε μεγάλη πτώση στα ποσοστά της,πέφτοντας στο 6,8%. Ωστόσο, παρότι κανείς θα περίμενε νέα μείωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής μετά τη σύλληψη των βουλευτών της, δεν έχει περαιτέρω απώλειες, αντίθετα εμφανίζει ελαφρά άνοδο της τάξεως του 0,1%

Δημοσκόπηση GPΟ για το MEGA:  Στο 0,5 η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑΑΛΛΗ μια μέτρηση της GPO για λογαριασμό της εκπομπής του Γιάννη Πρετεντέρη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύγκριση των ποσοστών των κομμάτων με το ποσοστό τους περίπου ένα χρόνο όπου το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να πληρώνει ακριβά το κόστος της άνευ όρων συγκυβέρνησης του με τη Νέα Δημοκρατία και να περιορίζεται στο 6%, έναντι του 12% που έλαβε στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου.

Σημαντικές είναι οι απώλειες και για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή ενώ το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που εμφανίζεται να αποκομίζει σημαντικά κέρδη. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η σημαντική αύξηση των αναποφάσιστων κι όσων δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...