Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Παπαδημούλης: Δεν ξεπλένεται η ΧΑ από το διπλό φονικό

«Υπάρχει ο κίνδυνος να ξεπλυθεί και να αθωωθεί η Χρυσή Αυγή στα μάτια ενός τμήματος της κοινωνίας που δεν είναι φασίστες» προειδοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την διπλή δολοφονία της Παρασκευής. «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: η δολοφονία της Παρασκευής ήταν φασισμός. Ωστόσο, δεν την ‘παίρνει’ τη Χ.Α να εμφανίζεται ως θύμα της βίας γιατί η ίδια είναι φορέας άγριας και απόλυτης βίας. Το διπλό φονικό δεν μπορεί να την ξεπλύνει», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Μιλώντας "στο Κόκκινο" κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μόνο ομαλότητα, σταθερότητα και δημοκρατία δεν παράγει και δεν ευνοεί. Δεν είναι μόνο το όργιο πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, κρατικού αυταρχισμού ή περιφρόνησης της Βουλής, είναι μια συμπεριφορά που ολοένα και περισσότερο δείχνει ότι η Δημοκρατία την ενοχλεί».

Παρατήρησε, δε, πως «η Δημοκρατία και το ισχύον δημοκρατικό πλαίσιο δεν βολεύουν τις δυνάμεις του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, γιατί με κανόνες δημοκρατίας, ούτε αυτός ο λαός κουλαντρίζεται, ούτε η δυναμική ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ ανακόπτεται».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε επίσης δριμεία κριτική στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας «κήρυκες του μίσους τους ακροδεξιούς συμβούλους του κ.Σαμαρά που επιμένουν στον συμψηφισμό και στην θεωρία των δύο άκρων».

«Η τρόικα για να έρθει, εξασφάλισε ήδη τη μείζονα υποχώρηση εκ μέρους της κυβέρνησης. Εγκαταλείφθηκε η εξαγγελία της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης μετά το Βατερλώ της πεντάλεπτης συνάντησης Σαμαρά-Μέρκελ και ήδη από χθες, ο κ. Στουρνάρας, προφανώς με εντολή του πρωθυπουργού, άρχισε το ‘μασάζ’. Ο κ. Στουρνάρας που προχθές μας έλεγε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα είναι κόλαση, χθες παρουσιάστηκε ως ο κήρυκας της ψυχραιμίας, της ευελιξίας και του ρεαλισμού. Με άλλα λόγια, η πολιτική διαπραγμάτευση φεύγει, η τρόικα και τα νέα μέτρα έρχονται», ανέφερε σχετικά με την έλευση της τρόικας προσθέτοντας ότι «αυτά θα αποτυπωθούν και στον κρατικό προϋπολογισμό».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...