Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Με εκκρεμότητες έληξε η συνάντηση Στουρνάρα με την τρόικα

Παρατείνεται η εκκρεμότητα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, καθώς η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών που έληξε την Κυριακή, περίπου στις 3 το απόγευμα, δεν κατέληξε σε αποφάσεις.


Είναι φανερό ότι η τρόικα τουλάχιστον δεν βιάζεται να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις, ενώ η ελληνική πλευρά θέλει να «κλείσει» ει δυνατόν πριν τον προϋπολογισμό.


Ο προγραμματισμός προβλέπει νέα συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο την Τρίτη, ενώ οι τροϊκανοί θα παραβρεθούν στο Eurogroup της Πέμπτης.

Δεν είναι, όμως, βέβαιο αν θα επιστρέψουν για να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση και μετά ή όχι, όπως είπε υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση.

Πηγή του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι η συζήτηση επεκτάθηκε σε όλο το φάσμα των κεφαλαίων του προϋπολογισμού, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε αριθμούς και στο θέμα του δημοσιονομικού κενού.

Ωστόσο, άλλη πηγή εξερχόμενη από τον χώρο της διαπραγμάτευσης ανέφερε ότι «τα νούμερα είναι υπέρ μας».

Μια τρίτη πηγή, εξάλλου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχισθεί όλο το Νοέμβριο, τουλάχιστον.
Ο προϋπολογισμός, πάντως, θα κατατεθεί κανονικά, σύμφωνα με τις πηγές στις 21 Νοεμβρίου.

Στόχος των διαπραγματεύσεων, ενόψει της νέας συνάντησης της Τρίτης, είναι να συμφωνηθεί ένα «βασικό σενάριο» με βάση τις νέες εκτιμήσεις για την ύφεση και τα φορολογικά έσοδα και στη συνέχεια θα εκτιμηθεί πόσο αθροίζουν οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις και αν θα χρειαστούν άλλα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...