Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Προκαλεί τον Τσίπρα να ζητήσει εξεταστική ο Βενιζέλος


Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

Προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.


Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι, κατά την τριήμερη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ρωτήσει τον κ. Τσίπρα γιατί αργεί τρεις εβδομάδες να υποβάλει την πρότασή του για την εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των ναυπηγείων, όπως είχε υποσχεθεί προσωπικά, και απείλησε ότι στη Βουλή ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις «για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί», τονίζοντας μάλιστα ότι όλα αυτά τα λέει «μετά λόγου γνώσεως».


Ο κ. Βενιζέλος, επιχειρώντας να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για μία άλλη εξεταστική επιτροπή, για την οποία είπε ότι «ίσως έχει έρθει η στιγμή να συζητήσουμε» με θέμα «τις συνωμοσίες και τα δίκτυα συμφερόντων στα οποία μετέχουν πολιτικοί συσχετισμοί και πολιτικά πρόσωπα οι οποίοι επαγγέλλονται το νέο και υπηρετούν το παμπάλαιο».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος τη χαρακτήρισε «πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας, που υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να εμφανιστεί ενιαία σε μία δύσκολη διαπραγμάτευση», συντασσόμενος πλήρως με τα επιχειρήματα και τη φρασεολογία της Ν.Δ. και του Μαξίμου. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι δεν μπορούν να ληφθούν νέα διαρθρωτικά μέτρα και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «αυτή τη φορά δεν καλούνται να πουν "ναι" αλλά "όχι" στην πρόταση μομφής, στον τυχοδιωκτισμό, την εθνική ανευθυνότητα, τη διάλυση της χώρας».

enet.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...