Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Αλέκα Παπαρήγα: «Στο ίδιο στρατόπεδο κυβέρνηση και αντιπολίτευση»

«Η κυβέρνηση καταθέτει την αυθεντική πρόταση για την ανάπτυξη, ο ΣΥΡΙΖΑ την... ιμιτασιόν πρόταση» τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας την Κυριακή στη Βουλή ενόψει της ψηφοφορίας για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.


«Η ανάπτυξη, τόσο όπως τη βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η δικομματική κυβέρνηση, θα ωφελήσει τα μονοπώλια και τους καρχαρίες και όχι τον λαό», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

«Χωρίς να εξισώνουμε τον ένα πόλο και τον άλλο πόλο, βλέπουμε την συνεισφορά της αντιπολίτευσης στο αστικό πολιτικό σύστημα».

«Εχουμε δύο απόψεις από πλευρά κουτιών, οι οποίες όμως βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο, στην ίδια ιδέα ανάπτυξης» είπε, και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι βλέπει με νοσταλγία τις «παλιές ευρωπαϊκές ιδέες», οι οποίες ουσιαστικά είναι ίδιες με τις σημερινές.

Σχολιάζοντας την υπόσχεση της κυβέρνησης ότι θα διανείμει το πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ευπαθείς ομάδες, η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ έκανε λόγο για «ψίχουλα» που αφορούν ένα πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού.

Σχολίασε όμως και τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για καθιέρωση κατώτατου μισθού. «Τα 800 ευρώ σήμερα θα είναι 200 ευρώ αύριο» είπε.

«Από τη μία έχουμε την τρομοκρατία, από την άλλη την αυταπάτη» είπε, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση αντίστοιχα.

«Δεν σκοπεύουμε να δώσουμε συναίνεση» σε κανέναν από τους δύο, κατέληξε.

Το ΚΚΕ, πάντως, αναμένεται να ψηφίσει υπέρ της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...