Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Κουβέλης: Παρών γιατί δεν είμαστε ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλο

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Μαίρης Πολλάλη, με αφορμή το «παρών» που αποφάσισε να ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.


«Είναι μια υπεύθυνη στάση διότι αυτή την ώρα η χώρα διαπραγματεύεται. Και αυτή η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί γιατί αυτή υπάρχει. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχτεί τα μέτρα, αλλά με την πρόταση δυσπιστίας και την επιχειρηματολογία που την συνοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ προκαταλαμβάνει την αρνητική εξέλιξη» ,σχολίασε αρχικά ο κ. Κουβέλης και συνέχισε:


«Η πρόταση έχει και τακτικισμό, ο οποίος αναφέρεται στην προωθούμενη δημιουργία ενός διπολισμού. Ένας δεύτερος στόχος είναι η απάντηση στα εσωτερικά προβλήματα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ένας τρίτος στόχος είναι να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να στοιχηθούν πίσω από την πρόταση του και άλλες δυνάμεις, και η Δημοκρατική Αριστερά. Εμείς δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε παρακολουθητική δύναμη ούτε της Νέας Δημοκρατίας ούτε του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα απορριφθεί η πρόταση δυσπιστίας, κατά συνέπεια, αυτό το κοινοβουλευτικό όπλο θα πρέπει να ξέρεις κάθε φορά να το αξιοποιείς στη βάση των συγκεκριμένων δεδομένων και του έντονα πιθανολογούμενου θετικού αποτελέσματος, που τώρα δεν υπάρχει», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης και συμπλήρωσε:

«Η κυβέρνηση θα έχει αποφύγει τους όποιους τριγμούς, τα όποια ρήγματα τα οποία καταγράφονται είτε σε σχέση με τα ακίνητα, είτε σε σχέση με τη λήψη νέων μέτρων».

«Οι συνεργασίες ή οι συγκλήσεις έχουν πάντα ένα πολιτικό περιεχόμενο. Με τη συγκεκριμένη πρόταση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δυνατόν να αναφερόμαστε στο όποιο ενδεχόμενο συνεργασίας. Τάζει λαγούς με πετραχήλια. Είναι δυνατόν να συνεργαστεί με αυτή την πολιτική η Δημοκρατική Αριστερά; Όχι.», ξεκαθάρισε ο κ. Κουβέλης.

«Εμείς ψηφίζουμε παρόν στη σημερινή διαδικασία και δεν είναι μια βολική λύση. Είναι μια υπεύθυνη στάση. Θέση που δεν συνιστά ούτε υπεκφυγή να τοποθετηθείς με τον έναν ή με τον άλλον, γιατί δεν χρειάζεται αυτό η χώρα και οι πολίτες», σχολίασε ακόμα ο κ. Κουβέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...