Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από ΜΑΤ στην ΕΡΤ

- Ρίψη χημικών και εντάσεις στο Ραδιομέγαρο - Στη Βουλή μεταφέρεται η διαμάχη


Επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Πλήθος κόσμου συρρέει στο Ραδιομέγαρο, όπου επικρατεί ένταση, καθώς η αστυνομία νωρίτερα έβαλε από πλάγιες εισόδους του κτιρίου τεχνικούς της ΔΤ. Οι δυνάμεις καταστολής πραγματοποίησαν ρίψη χημικών, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για προσαγωγές. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Μεσογείων στο ύψος της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.


Ο ΣΥΡΙΖΑ απείλησε με αποχώρηση από τη συνεδρίαση της Βουλής για την πρόταση μομφής αν δεν παρέμβει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Έξω από το κτίριο της ΕΡΤ βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Στρατούλης και ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Τους βουλευτές συνοδεύει ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητά παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών με αφορμή την παράνομη είσοδο τεχνικών της ΔΤ στο Ραδιομέγαρο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου και ο κ. Κουρουμπλής έπεσαν θύμα ξυλοδαρμού από τα ΜΑΤ και ζήτησε την επέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από το ρεπορτάζ μέχρι στιγμής. Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, σκαρφάλωσε στα κάγκελα της εισόδου του ραδιομεγάρου, με τη βοήθεια του συναδέλφου της του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη.

H ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί άμεσα όσους και όσες μπορούν να σπεύσουν στο Ραδιομέγαρο για συγκέντρωση.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους της ΕΡΤ, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει να προκαλούν ζημιές στο κτίριο στην προσπάθειά τους να εισέλθουν σε χώρους για τους οποίους δεν είχαν κλειδιά.

"Με τη συνοδεία των ΜΑΤ στο κτίριο εισήλθαν δύο εργαζόμενοι της ΔΤ. Ο ένας ήταν αναπληρωματικός με χαμηλή βαθμολογία στο σχετικό διαγωνισμό, όμως καθώς αποτελεί συνεργάτη στελέχους του γραφείου που έχει τον έλεγχο της ΔΤ στο υπουργείο οικονομικών, όχι μόνο βρήκε θέση, αλλά τώρα είναι και εντός του κτιρίου, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι κάνει. Τα δύο πρόσωπα αυτά βρίσκονται στο master, δηλαδή στο στούντιο του κεντρικού ελέγχου της ΕΡΤ ΑΕ, υπό τη συνοδεία των αστυνομικών. Στο master εισήλθαν παραβιάζοντας την ηλεκτρονική πόρτα", σύμφωνα με το ertopen.com.

"Επιτέλους μόνον τα ΜΑΤ έχουν φωνή σε αυτή τη χώρα; Οι βουλευτές μας δεν έχουν;" διερωτήθηκε ο κ. Λαφαζάνης, καλώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης να μεταβεί στην Βουλή.

Απαντώντας ο κ. Βορίδης, δήλωσε ότι το κοινοβούλιο δεν έχει ενημέρωση για τα περιστατικά που καταγγέλλει ο κ. Λαφαζάνης Στη συζήτηση παρενέβη ο Απόστολος Κακλαμάνης ζητώντας να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία δια του υπουργού Δημοσίας Τάξης.

Ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης διέψευσε τους ξυλοδαρμούς λέγοντας ότι "η ενημέρωση που έχουμε είναι πως δεν έγινε καμία επίθεση σε βάρος βουλευτών. Αυτό που έγινε είναι ότι επιχειρήθηκε βίαιη έφοδος βουλευτών που συνοδεύονταν και από άλλους. Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου. Είναι δημόσια περιουσία".

Ο Νότης Μαριάς, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ανέφερε πως "επικοινώνησε η κυρία Ραχήλ Μακρή και μας είπε ότι τόσο ή ίδια όσο κυρίως η κυρία Κωνσταντοπούλου προπηλακίστηκαν έντονα από τα ΜΑΤ. Πρέπει να αποσυρθούν τα ΜΑΤ"

Ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ σημείωσε: "Καταγγέλλουμε αυτά τα απαράδεκτα που συμβαίνουν στην ΕΡΤ. Αυτό που συμβαίνει είναι πως προκλητικά προπηλακίζει και σπρώχνει η αστυνομία και Έλληνες βουλευτές και εργαζόμενους και ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ".

Ο κ. Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) ζήτησε επίσης ενημέρωση ενώ ο κ. Αρτέμης Ματθαιόπουλος της Χρυσής Αυγής είπε: "Καταγγέλλουμε την υποκρισία. Όταν μας ψέκαζε με χημικά η αστυνομία επειδή δίναμε δωρεάν τρόφιμα κανείς δεν είπε τίποτα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...