Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

«Εκτροπή τα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ»

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τις ταυτότητές τους και ζητούν να τους επιτραπεί η είσοδος στο κτίριο
Έντονες είναι οι πρώτες αντιδράσεις που διατυπώνονται δια στόματος βουλευτών της αντιπολίτευσης, μετά την εισβολή στην Αγία Παρασκευή. Αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές του ΚΚΕ που ζητούν να εισέλθουν στο κτίριο της ΕΡΤ κάνουν λόγο για «πραξικοπηματική και έκνομη ενέργεια» και ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε: "Η κυβέρνηση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο παραλογισμού που κάνει πραξικόπημα εναντίον του ευαυτού της και της νομιμότητας. Κάποιοι θα ντρέπονται και θα λογοδοτούν στις επόμενες γενιές. Περιμένουμε εδώ και δύο ώρες ενημέρωση από υπεύθυνο πρόσωπο. Ο εισαγγελέας μου δήλωσε ότι η επιχείρηση δεν είναι υπό την ευθύνη της Εισαγγελείας αλλά παρίσταται με εντολή του Αρίου Πάγου στις 12 το βράδυ. Στις 4.30 δεν προσέρχονται εισαγγελείς σε μια Δημοκρατία για να εγγυώνται τη νομιμότητα. Ζητάμε επικοινωνία με τον μοναδικό εργαζόμενο που είναι μέσα στο χώρο. Η καγκελόπορτα που φράζει την είσοδο των βουλευτών είναι έκνομη ενέργεια και εκτροπής- η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να κρύβεται και οι υπεύθυνοι να αναλάβουν την ευθύνη τους για αυτή την εκτροπή".

"Παράνομη και πραξικοπηματική ενέργεια" χαρακτήρισε ο Δημήτρης Στρατούλης την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για "μαύρη επιχείρηση μέσα στη μαύρη νύχτα" και συμπλήρωσε: "σαν τους κλέφτες στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που δίνουν αγώνα".

Ο Νίκος Βούτσης είπε "Θα συνεχίσουμε με την παρουσία μας τον αγώνα και θα απαιτήσουμε την είσοδό μας στο ραδιομέγαρο. Ντροπή για αυτού του είδους τη Δημοκρατία".

Από πλευράς ΚΚΕ, η Διαμάντω Μανωλάκου τόνισε ότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος επειδή κανείς δεν παίρνει την ευθύνη και συμπλήρωσε: "Το μαύρο στην ΕΡΤ, οι μαζικές απολύσεις και η κρατική καταστολή είναι στο πλαίσιο της ευρύτερης κατάστασης που επικρατεί δηλαδή σιγή και να μη σηκώνεις κεφάλι, που εφαρμόζεται όλο της το μεγαλείο". Κάλεσε το λαό να κάνει εστίες αντεπίθεσης για να αντιμετωπιστεί αυτή η βαρβαρότητα.
Ο Σπύρος Χαλβατζής εξέφρασε φόβους για προβοκάτσια, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και κατήγγειλε ότι -καθώς υπήρχει έλλειψη αλυσίδων- έκλεισαν την καγκελόπορτα με χειροπέδες.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης -μιλώντας στο Μega- τόνισε ότι εξαρχής η ΔΗΜΑΡ διαφώνησε κατηγορηματικά με την επιλογή της κυβέρνησης για βίαιη αναδιάρθρωση της ΕΡΤ. "Οι μήνες που πέρασαν ανέδειξαν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής, εδώ θα καταλήγαμε όταν υπάρχει λογική χωρίς καμία διαπραγμάτευση" συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...