Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Ψάχνει ευεργέτες για την Υγεία ο Αδωνις

«Τις αδυναμίες του κράτους μπορεί να τις καλύψουν οι “εθνικοί ευεργέτες”». Κάπως έτσι βλέπει το μέλλον της Δημόσιας Υγείας ο αρμόδιος υπουργός 


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Ν. Φωτόπουλου / ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Να αναλάβουν οι «εθνικοί ευεργέτες» τη Δημόσια Υγεία φαίνεται ότι θέλει ο αρμόδιος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης, που βρέθηκε ομιλητής σε επίσημο δείπνο του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Κοινωνικό Ιατρείο των Ροταριανών στη Θεσσαλονίκη που για δέκα ημέρα ημέρες θα προσφέρει δωρεάν εξετάσεις σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Δύσκολες εποχές 

Στην ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πώς βλέπει τη δημόσια υγεία στο μέλλον στη χώρα μας: «Μακάρι να ζούσαμε σε μία εποχή που το κράτος να μπορούσε να παρέχει σε όλους τα πάντα. Θα ήταν μια ιδανική εποχή. Σήμερα όμως, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, απέχουμε πολύ από μια τέτοια εποχή.

Είμαστε σε μια εποχή κρίσης και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να περάσουμε απέναντι κρατώντας την κοινωνική μας συνοχή, κρατώντας την ανθρωπιά μας, ακόμη κι αν όλοι μας είμαστε πιεσμένοι, για να δώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο, ένα λαμπρό μέλλον. Αυτό δεν θα μπορέσουμε να το πετύχουμε αν ο ένας δεν βοηθήσει τον άλλον. Το κράτος μας είναι γέννημα των εθνικών ευεργετών. Το κράτος μας φτιάχτηκε από τους εθνικούς ευεργέτες οι οποίοι από την πρώτη ημέρα που έγινε η Επανάσταση, από την ώρα που ξεκίνησε το ελληνικό κράτος ερχόντουσαν να συμπληρώσουν τις αδυναμίες του κράτους για να μπορέσει η Ελλάδα να κάνει ένα βήμα μπρος.

Σε μια τέτοια εποχή αδυναμίας που βρισκόμαστε σήμερα με αυτή την προσπάθεια συνεχίζουν οι Ροταριανοί αυτή τη λαμπρή παράδοση».

Δωρεάν φάρμακα

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε την πρόθεσή του να δώσει στο Κοινωνικό Φαρμακείο των Ροταριανών ένα μέρος των φαρμάκων που θα δωρίσει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος βάσει προγραμματικής σύμβασης.

Αναφερόμενος στην πολιτική που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο, ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο κινητικότητας που αφορά Αττική και Θεσσαλονίκη θύμισε ότι είχε προταθεί για πρώτη φορά πριν από 14 χρόνια και παραδιδόταν από τον έναν υπουργό Υγείας στον άλλον χωρίς να υλοποιείται, με κόστος 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...