Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Αίρει η ΔΗΜΑΡ το «εμπάργκο» στη Δημόσια Τηλεόραση

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.
Να συμμετέχουν από εδώ και στο εξής σε ενημερωτικές εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης αποφάσισαν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τα οποία τόσο καιρό απείχαν από τα πάνελ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ. 

Τα στελέχη και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ τονίζουν ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μεγάλο λάθος, αλλά αφού η Βουλή νομιμοποίησε τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης με την ψήφιση νέου νόμου για τη ΝΕΡΙΤ, αίρουν το «εμπάργκο».

Μετά την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος με τη συμμετοχή και μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι ο κίνδυνος για νέα μέτρα με την επωνυμία των «διαρθρωτικών» ή των «στοχευμένων» είναι ορατός.

Αυτό, όπως επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ, θα έχει ως μοναδική συνέπεια την περαιτέρω απομείωση των εισοδημάτων και την αποδιάρθρωση των κοινωνικών υπηρεσιών.

«Η κυβέρνηση οφείλει να καταστήσει απολύτως σαφές στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ότι η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί τη λήψη νέων επιβαρυντικών μέτρων, με όποια επωνυμία επιχειρηθεί να επιβληθούν» τονίζει.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να ανέβουν οι τόνοι και να εκφραστεί η ανάγκη για πολιτική διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και η κυβέρνηση να θέσει ως πλαίσιο το τρίπτυχο: αναδιάρθρωση του χρέους, διόρθωση του προγράμματος προσαρμογής και καθορισμός αναπτυξιακών προτεραιοτήτων.

Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε επίσης να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα πρόταση νόμου για τη διαφάνεια του πολιτικού χρήματος.

Τέλος αποφασίστηκε η ΔΗΜΑΡ να υπερψηφίσει στη Βουλή με επιφυλάξεις τη διάταξη για την προσωρινή άδεια ψηφιακής τηλεοπτικής εκπομπής.


Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...