Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Κουβέλης: Ψευδαίσθηση η ταχύτατη ανάκαμψη

Επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για καλλιέργεια της ψευδαίσθησης ότι επίκειται ταχύτατη ανάκαμψη με αποτέλεσμα νέα μέτρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υποκύψουν στις απαιτήσεις της τρόικας για νέα μέτρα.

Ανοίγοντας τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Φ. Κουβέλης τόνισε ότι “δεν πρέπει η κυβέρνηση να δεχθεί κανένα νέο μέτρο, οριζόντιο ή κάθετο, άμεσο ή έμμεσο, που θα επιβαρύνει περαιτέρω την οικονομία και την κοινωνία, αναπαράγοντας την κρίση” και ότι “η δικαιολογία "της τελευταίας φοράς" και της "τελευταίας στιγμής" έχει εξαντλήσει την πειστικότητά της”.

Όπως είπε ο άλλοτε κυβερνητικός εταίρος των Σαμαρά – Βενιζέλου, κύριοι στόχοι αυτής πολιτικής της διαπραγμάτευσης πρέπει να είναι: “

-Κανένα νέο επιβαρυντικό μέτρο.

-Ουσιαστική μείωση του χρέους και των επιβαρύνσεών του, πράξη που θα συμβάλει και στη μείωση του χρηματοδοτικού κενού και στη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης.

-Ενίσχυση με ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας. Να αντικατασταθεί το μνημόνιο μ' ένα σύμφωνο ανάπτυξης με οικονομική δημοκρατία, απασχόληση και κοινωνική συνοχή”.

Ειδικά για τον ενιαίο φόρο ακινήτων εξήγησε ότι η θέση της ΔΗΜΑΡ, είναι πως πρέπει να αφορά στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας και να έχει ισχυρή προοδευτικότητα, δηλαδή να είναι φόρος ακίνητης περιουσίας και όχι φόρος επί του μεμονωμένου ακινήτου. «Αυτό σημαίνει ότι η κλιμάκωσή του πρέπει να γίνεται με αποκλειστικό κριτήριο την αντικειμενική αξία. Επιπλέον να έχει αφορολόγητο όριο για να προστατευτεί η μικρή ιδιοκτησία και η πρώτη κατοικία. Τέλος να εξαιρεί τους άνεργους και τα άτομα που είναι στα όρια της φτώχειας”.

Σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και την υιοθέτηση της απλής αναλογικής, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι η πολιτική πραγματικότητα βρίσκεται μακριά από τη λογική του παραδοσιακού δικομματισμού, ενώ η ισχύουσα εκλογική νομοθεσία είναι εντελώς αναντίστοιχη με τα σημερινά δεδομένα.

Τέλος, απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που θα εγκρίνουν τις θέσεις για το συνέδριο του κόμματος, που έχει προγραμματισθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, άσκησε κριτική σε όσους προωθούν την υπόθεση της Κεντροαριστεράς χωρίς να ζητούν αλλαγή της ασκούμενης κυβερητικής πολιτικής,τονίζοντας: «Ο τρίτος πόλος δεν μπορεί και δεν θα γίνει συνιστώσα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Δεν μπορεί να συναινεί στις εφαρμοζόμενες συντηρητικές κυβερνητικές πολιτικές. Ο τρίτος πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει».

Ενόψει του Συνεδρίου, ο κ. Κουβέλης ζήτησε από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ να μην ομφαλοσκοπούν και να προχωρήσουν σ΄εναν ουσιαστικό διάλογο για όλα ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...