Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Διαφώνησαν σε όλα για τον φόρο ακινήτων Στουρνάρας και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Πλήρη διάσταση απόψεων καταγράφηκε στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο Γιάννης Στουρνάρας με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων. 

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη κλιμακίου βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ με το οικονομικό επιτελείο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, καθώς ο Γ. Στουρνάρας και οι συνεργάτες του απέρριψαν την πρόταση που «κατέβασαν» οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Πλέον το ζήτημα φαίνεται πως παραπέμπεται σε επίπεδο κορυφής και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο, αφού η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει, σε συνεδρίασή της την περασμένη εβδομάδα, ότι εάν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της, δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΑ.

Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν ειπώθηκε στην αποψινή σύσκεψη από βουλευτές. Ωστόσο, είναι εμφανής η δυσαρέσκεια που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ από τη στάση του υπουργού Οικονομικών και όπως έλεγαν στο capital.gr στελέχη του κόμματος που συμμετείχαν στη σύσκεψη, «θα εξεταστεί η στάση μας από εδώ και πέρα». Δεν απέκλειαν, μάλιστα, τη συνεννόηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με αυτούς της Ν.Δ.

Δηκτικά σχολίαζαν, επίσης, παριστάμενοι στη σύσκεψη το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά, όπως και στην ανάλογη σύσκεψη με τους βουλευτές της Ν.Δ., το βάρος της παρουσίασης των προτάσεων του ΥΠΟΙΚ σήκωσε ο σύμβουλος του κ. Στουρνάρα, Ν. Καραβίτης - και αυτό μολονότι παρούσα ήταν στο σύνολό της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου (Στουρνάρας, Σταϊκούρας, Μαυραγάνης, Θεοχάρης).

Στο γενικό της πλαίσιο, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι θα πρέπει να φορολογείται η συνολική ακίνητη περιουσία κάθε φορολογούμενου και όχι αυτοτελώς τα ακίνητα, όπως προβλέπει ο ΕΝΦΑ. Επίσης, ότι θα πρέπει να υπάρχει αφορολόγητο όριο και προοδευτική κλίμακα, καθώς και απαλλαγές ή ελαφρύνσεις για τους κατ΄ επάγγελμα αγρότες, τις ευπαθείς ομάδες κτλ.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...