Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Τσίπρας: Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία

- Χρειαζόμαστε μια νέα πανευρωπαϊκή κοινωνική συμφωνία
"Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές θέτουν σε κίνδυνο την δημοκρατία"


Το 2014 θα είναι έτος εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία τόνισε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του ενώπιον του 4ου Συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μαδρίτη.


Οπως ανέφερε ο ίδιος η εκλογή ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει την εφαρμογή ενός βιώσιμου σχεδίου για την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

«Οι ευρωπαικές εκλογές είναι σύντομα και η αλλαγή θα έρθει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όπως εξήγησε: «Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη της ανακατανομής του πλούτου και της αλληλεγγύης των λαών». Απευθυνόμενος στους συνέδρους ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Δεν ήρθα εδώ για να βγάλω έναν συμβατικό λόγο γιατί δεν είναι μια συμβατική στιγμή. Ήρθα εδώ για να σας υπενθυμίσω ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και υπάρχουν δυο ξεκάθαρες επιλογές: Είτε πάμε μπροστά. Είτε γυρίζουμε πίσω».

Ο κ. Tσίπρας άσκησε έντονη κριτική στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που όπως σημείωσε «θέτουν σε κίνδυνο την δημοκρατία», την ίδια στιγμή που απαιτούν όλο και περισσότερα βάρβαρα μέτρα λιτότητας. Αναφέρθηκε στην ανάγκη ανατροπή της μονεταριστικής πολιτικής, που εφαρμόζεται στην ευρωζώνη για την προστασία του ευρώ, αλλά όχι της κοινωνίας, που πλήττεται από αυτή την πολιτική.

«Στα χρόνια της κρίσης, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έχει εντοπίσει τις ασυμμετρίες», είπε χαρακτηριστικά και προέταξε την ανάγκη για μια νέα συμφωνία στα πρότυπα της σύμβασης του Λονδίνου του 1953 για την πανευρωπαϊκη επίλυση της κρίσης χρέους και ταυτόχρονα εξάλειψης της ανθρωπιστικής κρίσης. «Στην χώρα μου πέθανε μια 14χρονη γιατί η μητέρα της δεν είχε χρήματα να πληρώσει το ρεύμα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας την έκταση της ανθρωπιστικής κρίσης, στην οποία έχει βυθιστεί η Ελλάδα στα χρόνια του Μνημονίου. Παράλληλα, πρότεινε την εισαγωγή ενός πανευρωπαϊκού νόμου, που θα φορολογεί τις off-shore.

Η υποψηφιότητά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά από το σώμα του συνεδρίου την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...