Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η ομιλία του Φώτη Κουβέλη στο 2ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς

Η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει μόνη της στις ευρωεκλογές, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην στην έναρξη του συνεδρίου του κόμματος του.


«Στις ευρωεκλογές θα συμμετάσχουμε ως ΔΗΜΑΡ μαζί με τη συμμαχία που θα έχουμε συγκροτήσει στο πλαίσιο του προοδευτικού πόλου» τόνισε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ είναι ένα κόμμα που έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά».

«Η πολιτική ζωή της χώρας κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε αδιέξοδες πολιτικές και σε μια τεχνητή πόλωση – καρικατούρα του δικομματισμού. Εμείς διεκδικούμε ένα διαφορετικό δρόμο. Συγκροτούμε τον προοδευτικό δημοκρατικό πόλο. Η μη αποδοχή της πρότασης να συμπλεύσουμε με το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του τρίτου πόλου, δεν προκύπτει από μια λογική περιχαράκωσης. Προκύπτει από την ανάγκη και την επιλογή μας η πολιτική συμπαράταξη να έχει συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά, και συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι «στόχος μας είναι η συμπαράταξη των προοδευτικών δυνάμεων να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη νέα πορεία της χώρας. Αυτό όμως δεν σημαίνει συνθηκολόγηση με το συντηρητισμό. Ο προοδευτικός πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει. Διαφορετικά θα καταντήσει συμπλήρωμα της Δεξιάς».

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης έστρεψε τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «διατηρεί στο λόγο του ισοπεδωτική προσέγγιση, εύκολη και ανέξοδη ρητορεία και υποσχεσιολογία, αρνούμενος να υποστηρίξει τις αναγκαίες αλλαγές για τον εξορθολογισμό της κατάστασης. Από τη μια επαναλαμβάνει την πρόταση μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου και από την άλλη μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Μια τέτοια όμως πολιτική τακτική εμπεριέχει τον κίνδυνο της απομόνωσης της χώρας από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και συνακόλουθα τον κίνδυνο περιδίνησής της».

Τέλος, ζήτησε να διατηρηθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών μέχρι το Δεκέμβριο του 2015, και να μειωθεί ο φόρος ακινήτων συνδεόμενος με το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του κάθε φορολογούμενου, και όχι ακινήτου χωριστά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...