Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Βρούτσης: «Λουκέτο» σε 50 επιχειρήσεις λόγω «μαύρης» εργασίας

Με ευρεία συναίνεση ψηφίστηκε η πλειοψηφία των άρθρων του ν/σ του υπ. Εργασίας για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, από την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων


Με ευρεία συναίνεση ψηφίστηκε η πλειοψηφία των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής από τα μέλη της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς εκτός από την ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέρ ψήφισε και η αξιωματική αντιπολίτευση.


Κατά την συζήτηση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απαντώντας σε βουλευτές που ζητούσαν ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα των ερευνών αδήλωτης εργασίας στην περιφέρεια είπε «Έχω κλείσει πάνω από 50 επιχειρήσεις, αν δεν κάνω λάθος, σε όλη την επικράτεια» ανέφερε. Επισήμανε μάλιστα ότι η επιβολή προστίμων ξεκίνησε από την «καρδιά» της εκλογικής του περιφέρειας την Πάρο.

Ειδικότερα, ο υπουργός μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο που στοχεύει στην αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής εξήγησε ότι « Η προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο εργασίας συνολικά δεν εξατομικεύεται στην Αθήνα, είναι για όλη τη χώρα. Σας θυμίζω ότι ο νόμος 4052/2012 εφαρμόστηκε επί ημερών μου σχεδόν μόλις ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου, πέρσι.

Σας θυμίζω ότι στην περίπτωση λαθρομετανάστη που απασχολούνταν σε επιχείρηση το πρόστιμο δεν είναι μόνο 10.550 ευρώ, το πρόστιμο είναι και το κλείσιμο της επιχείρησης συν 5000 ευρώ. Αυτό ξεκίνησε από την εκλογική μου περιφέρεια, από την Πάρο και αυτό επεκτάθηκε. Θυμάστε δύο μαγαζιά και μάλιστα το ένα ήταν το ξενοδοχείο που δέχτηκε επίθεση το κοριτσάκι».

Τόνισε ότι «μέχρι σήμερα, έχω κλείσει πάνω από 50 επιχειρήσεις, αν δεν κάνω λάθος, σε όλη την επικράτεια. Που δείχνει τη σταθερή βούλησή μας, τέτοια φαινόμενα, να τα πατάσσουμε όπου τα βρίσκουμε».

Τέλος, εξήγησε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί νομοσχέδιο «με τη μορφή του κατεπείγοντος, για να ψηφιστεί το ταχύτερο δυνατόν, για να βελτιώσουμε την εισπρακτική δυνατότητα των Ο.Κ.Α. Των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...