Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Στήριξη Δαμανάκη στην κίνηση των «58» και πυρά κατά της ανεδαφικής αριστεράς

«Χρειάζονται άμεσες λύσεις ρεαλιστικές κι αποτελέσματα, όχι μόνο ιδέες και οράματα», ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος 


Ρεαλισμό και όχι απλές ιδέες και αδιέξοδα οράματα ζητά με σημερινές της δηλώσεις στον «Αθήνα 9,84» και τη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη η Ευρωπαία Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, αντιδιαστέλλοντας την προσπάθεια συγκρότησης του μετώπου για τη νέα κεντροαριστερά με τις ανεδαφικές διεκδικήσεις της σύγχρονης αριστεράς.


Η κυρία Δαμανάκη υποστηρίζει για τη συγκρότηση της νέας Κεντροαριστεράς πως «κάθε πρωτοβουλία στα πλαίσια της Ευρώπης, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο που θα δίνει ρεαλιστικές λύσεις για να ανταποκριθεί η Ελλάδα στις νέες προκλήσεις είναι θετική» και συμπλήρωσε: «Χρειάζονται ρεαλιστικές λύσεις και αποτελέσματα. Αποτελέσματα, όχι μόνο ιδέες και οράματα. Και λύσεις γι' αυτή τη ζωή. Δεύτερη ζωή δεν έχει. Άρα εδώ πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε».

Η Ελληνίδα Επίτροπος επίσης τόνισε πως «ο στόχος να βγει η Ελλάδα στις αγορές είναι στα πλαίσια του δυνατού», ενώ επικεντρώθηκε στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων ως μόνη λύση για τη φυγή προς τα εμπρός. Πάντως ως μέγιστο κίνδυνο για τη χώρα μας η Δαμανάκη διαβλέπει το επονομαζόμενο «jobless recovery», το πέρασμα δηλαδή σε μια αναιμική ανάπτυξη χωρίς όμως ταυτόχρονο κοινωνικό αντίκρυσμα καθώς και το μεγάλωμα του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών τόσο πολιτών όσο και κρατών.

«Αυτή συνολικά η εικόνα της Ευρώπης ενισχύει ακραία πολιτικά φαινόμενα. Ο δρόμος δεν θα είναι τον επόμενο χρόνο στρωμένος με ροδοπέταλα και υπάρχει κίνδυνος να ενισχυθούν οι αντιευρωπαϊκές απόψεις. Απόψεις που δεν θα κριτικάρουν απλά το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, δεν θα είναι δηλαδή αυτό που συνηθίζουμε να αναφέρουμε ως Ευρωσκεπτικιστές... Μιλούμε για ανθρώπους που θέλουν να καταστρέψουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Υπάρχει λοιπόν κίνδυνος η τάση αυτή να ενισχυθεί», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...