Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν λέμε πάση θυσία στο ευρώ, θα δούμε...


«Δεν λέμε πάση θυσία. Είπαμε θα δούμε τι θα μας πει...» είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος απαντώντας στο ερώτημα που έθεσε ο Θανάσης Παφίλης στη Βουλή «τι θα κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ που λέει πάση θυσία εντός του ευρώ. Η θέση αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αμέσως μετά προσπάθησε να μαζέψει προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Γιάννη Βρούτση και του Βασίλη Κεγκέρογλου.


«Τι θα κάνετε, λοιπόν, που όλα αυτά τα οποία καταγγέλλετε –και σωστά τα καταγγέλλετε – είναι η επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λέει: «ή αυτά ή δεν έχει, σήκω και φύγε»; Εσείς τι λέτε; Πάση θυσία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα, θα υποχρεωθείτε και θα εφαρμόσετε και αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παφίλης στον οποίο απάντησε ο κ. Μητρόπουλος ως εξής: «Δεν είπαμε πάση θυσία, είπαμε θα δούμε τι θα μας πει...».

«Το «θα δούμε» το λέτε προεκλογικά στα μπαλκόνια και στο Τέξας στο Αμερικάνικο Επιμελητήριο. Και όταν πάτε στο Σελ, τα λέτε διαφορετικά», ανταπάντησε ο κ. Παφίλης με τον κ. Μητρόπουλο να συνεχίζει λέγοντας:«Τελειώνοντας, είμαι από αυτούς που απήντησαν στον κ. Παφίλη, όταν μου απευθύνθηκε για τη "θυσία στο ευρώ", λέγοντάς του ότι η θυσία μας είναι έως του σημείου να μην εισέλθει όλη η Ελλάδα σε γενικευμένη "ειλωτία". Άρα, με μισθούς του διακοσάρικου, με συντάξεις του διακοσάρικου, με γενικευμένη εξαθλίωση, οι προβληματισμοί θα είναι έντονοι. Και νομίζω ότι και εσείς είστε ευαίσθητοι. Και νομίζω ότι όλοι πρέπει να σκεφθούμε πατριωτικά.Ολοι λέμε ότι εκεί θα δώσουμε τη μάχη. Όλοι λέμε ότι μας κατέστρεψε το μνημόνιο. Όλοι λέμε ότι οι σχεδιαστές του μνημονίου είχαν σχέδιο να καταρρεύσει το ασφαλιστικό σύστημα. Είχαν σχέδιο να προσφέρουν μήνα με το μήνα οι συνταξιούχοι μας με τη σύνταξή τους για να αποπληρώσουν το χρέος. Αυτός, όμως, ο περήφανος λαός με πατριωτικές, δημοκρατικές, συλλογικές, βαθιά συλλογικές διαδικασίες θα το σκεφθεί. Άρα, τώρα θα δώσουμε τη μάχη» και πρόσθεσε: «Σκεφτόμαστε να δώσουμε έμμεσα τη μάχη. Σκεφτόμαστε ότι πρέπει να τους μετακυλήσουμε την ευθύνη που μας κατέστρεψαν. Είναι ένας πρόσθετος λόγος ότι μέσα από εκεί θα τους πούμε "Μας καταστρέψατε με την αρχιτεκτονική του νομίσματος, με τη λειτουργία του νομίσματος, με το μνημόνιό σας και θα μας αποζημιώσετε". Και τότε, αφού μας αποζημιώσουν, αφού δώσουμε τη μάχη, τότε ο κυρίαρχος λαός μπορεί να σκεφθεί κι άλλα πράγματα».

Αφού ο κ. Μητρόπουλος είχε πει όλα αυτά και είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ επιχείρησε να το μαζέψει λέγοντας τα εξής:  «Αυτό δεν σημαίνει αλληθωρίζω με τη δραχμή. Αυτό σημαίνει ότι εντός, εκεί που καταστραφήκαμε θα πρέπει να απαιτήσουμε τη διάσωσή μας. Και οι λαοί έχουν τις διεξόδους τους. Οι λαοί έχουν τους δρόμους τους και τους τρόπους τους κυρίαρχα, αυτοδύναμα να πάνε μπροστά. Και δεν θα το λέμε συνέχεια αυτό για να χωριζόμαστε οι Έλληνες. Θα πάμε ενωμένοι. Διότι κάποιοι έβαλαν σχέδιο να καταστρέψουν αυτόν τον περήφανο, ιστορικό λαό»

Οι αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση αλλά και του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο άκουσα πριν από λίγο -και τον άκουσε και όλο το Ελληνικό Κοινοβούλιο- τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μητρόπουλο να αφήνει με τις λέξεις "θα δούμε" ορθάνοιχτο το "παράθυρο" ότι μπορεί να είναι, ή μάλλον είναι στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα εξόδου της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό το οποίο εμείς τού λέμε είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε σε σας, κύριε Μητρόπουλε, ούτε στο κόμμα το οποίο εκπροσωπείτε, να κάνετε την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...