Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Διπλή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για πλειστηριασμούς και επικοινωνιακή πολιτική

Στην τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κοινοβουλευτική του ομάδα για την παράταση της προστασίας από πλειστηριασμούς και για την απαγόρευση μεταβίβασης δανείων σε κερδοσκοπικά ιδρύματα και οργανισμούς, επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση.


Σε σημείωμά του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο κ. Σαμαράς και οι κυβερνητικοί βουλευτές δυσκολεύονται να αποφασίσουν ότι δεν θα αφήσουν τα κοράκια να πάρουν τα σπίτια των πολιτών και να κερδοσκοπούν σε βάρος τους. Γι αυτό άλλωστε, προσθέτει, η άρση της προστασίας από πλειστηριασμούς αποτελεί αντικείμενο συζήτησης με την τρόικα, ενώ η κυβέρνηση θα έπρεπε να αρνείται ρητά και κατηγορηματικά την παραμικρή αναφορά σε αυτό το ζήτημα.

Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση επισημαίνοντας: «Την εβδομάδα που πέρασε παρακολουθήσαμε μία από τις γνωστές επικοινωνιακές επιθέσεις του μνημονιακού μπλοκ ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζονται στην προσχεδιασμένη διαστρέβλωση όσων τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του διατυπώνουν, σε ομιλίες και συνεντεύξεις τους».

Έτσι, σημειώνει το σχετικό non paper, «ανακαλύφθηκαν διαφωνίες ανάμεσα σε μέλη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ο Δραγασάκης δικαιώνει τον Παπανδρέου για το "λεφτά υπάρχουν" και ο Τσακαλώτος τον Στουρνάρα για τη μη υπερφορολόγηση των πολιτών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι σε μία κρίσιμη περίοδο, όπου εντείνονται τα κοινωνικά αδιέξοδα, το μνημονιακό μπλοκ επιμένει να υποβαθμίζει τον δημόσιο διάλογο για το μέλλον της Ελλάδας και εν τέλει την ίδια τη δημοκρατία. Επίσης, υπογραμμίζει ότι ελλείψει επιχειρημάτων, η επιλογή αυτή αποτελεί το ύστατο καταφύγιο μίας κυβέρνησης που, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, έχει απωλέσει προ πολλού τη λαϊκή στήριξη (ή έστω ανοχή).

Πρόκειται «για επιλογή που φανερώνει πανικό μπροστά στην ολοένα και πιο έντονα διαφαινόμενη προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την κυβερνητική εξουσία» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...