Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Το νομοσχέδιο για την ακίνητη περιουσία ξεπερνάει και την πιο νοσηρή φαντασία

Για στοχοποίηση της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας και για νομοσχέδιο που ξεπερνάει και την πιο νοσηρή φαντασία, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή το τελικό νομοσχέδιο για τη φορολογία ακίνητης περιουσίας.


Συγκεκριμένα αναφέρει:


«Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαβεβαίωναν ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταστροφολογεί και έχει ζαλιστεί από την κυβερνητική επιτυχία και το success story του πρωτογενούς πλεονάσματος και των επενδύσεων που έρχονται. Τελικά, αυτά που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση ξεπερνούν ακόμα και την πιο νοσηρή μνημονιακή φαντασία.

Το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο στοχοποιεί περαιτέρω τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία, μονιμοποιεί και επεκτείνει τοχαράτσι, προβλέπει «προληπτικές» κατασχέσεις στις καταθέσεις των πολιτών πριν καν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες, εξοντώνει τα νοικοκυριά και φορτώνει με νέα χρέη τους αδύναμους και όσους πραγματικά δεν έχουν να πληρώσουν.

Η οικονομία δεν αντέχει τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής λιτότητας, η κοινωνία εξοντώνεται από τους μνημονιακούς «σωτήρες» της. Η ρήξη με τη μνημονιακή πολιτική και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής για τη στήριξη της ανάπτυξης και της αναδιανομής του πλούτου αποτελεί προϋπόθεση επιβίωσης για τη χώρα και τον λαό της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...