Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Κατά της άρσης της ασυλίας του Γ. Σταθάκη η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

H επιτροπή ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας των κ.κ. Παναγιώτη Ηλιόπουλου (Χ.Α.) και Νικήτα Κακλαμάνη (ΝΔ)


Θετική εισήγηση για την άρση της ασυλίας των κ.κ. Παναγιώτη Ηλιόπουλου (Χ.Α.) και Νικήτα Κακλαμάνη (ΝΔ) και αρνητική για τους κ.κ. Γιώργο Σταθάκη (ΣΥΡΙΖΑ) και Αργύρη Ντινόπουλου (ΝΔ) αποφάσισε να κάνει προς την Ολομέλεια η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά από σχετική ψηφοφορία των μελών της.


Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία αν και αποδείχθηκε ότι είχε άδεια οπλοφορίας. Παρά ταύτα η επιτροπή ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του πλην του κ. Παναγιώτη ρήγα του ΠΑΣΟΚ ο οποίος εξήγησε: «δεν θέλω να δώσω σε κανέναν άλλοθι και να γίνει δίωξη για κάτι που δεν ευσταθεί στο δικαστήριο, καθώς ο κ. Ηλιόπουλος την επίμαχη περίοδο κατείχε άδεια οπλοφορίας».

Εναντίον του κ. Κακλαμάνη είχε καταθέσει μήνυση δασάρχης για την κατασκευή πάρκινγκ σε αλσύλλιο του κέντρου της Αθήνας. Η εισήγηση της επιτροπής σεβάστηκε την επιθυμία του βουλευτή που ζήτησε την άρση της ασυλίας του.

Για τον κ. Σταθάκη υπάρχει κατηγορία παράβασης καθήκοντος την περίοδο που ήταν αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης, η επιτροπή δεν εισηγείται όμως την άρση της ασυλίας του λόγω της αθωωτικής απόφασης απο το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επίσης η επιτροπή δεν ήρε την ασυλία του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο  βουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς  καθώς εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για μια υπόθεση πολιτικής αντιπαράθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...