Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Εξοπλιστικά: Συνελήφθη πρώην διευθυντής εξοπλισμών

Σε λογαριασμό του Αντώνη Κάντα στη Σιγκαπούρη βρέθηκαν 13,7 εκατ. δολάρια - Τοσό έφτασε μέσω δυο off shore εταιριών

Ραγδαίες προδιαγράφονται οι εξελίξεις στις έρευνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου από το 1996-2002, επί υπουργίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κυρίως του Ακη Τσοχατζόπουλου αλλά και του Γιάνου Παπαντωνίου.

Σε τράπεζα της Σιγκαπούρης εντοπίστηκε ποσό 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που έφτασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφα το ποσό έφτασε στη Σιγκαπούρη μέσω δυο off shore εταιριών με εμφανιζόμενο διαχειριστή τον Αντώνη Κάντα, ο οποίος ήδη έχει συλληφθεί με ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλής.

Πρόκειται για τον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή εξοπλισμών το διάστημα 1996 – 2002, ο οποίος ήταν ο δεύτερος στην ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά το καταδικασμένο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο.

Σε βάρος του Α. Κάντα τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο ανακριτής Σπ. Γεωργουλέας είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης του για την υπόθεση προμήθειας και εκσυγχρονισμού του συστήματος «ΕΡΜΗΣ 2» το Σεπτέμβριο του 1999, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...