Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Σκανδαλίδης: Η συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τερματίζεται στις επόμενες εθνικές εκλογές

Υποστηρίζει ότι, εκ των πραγμάτων, η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται σε μνημόνιο από την επόμενη άνοιξη


Ημερομηνία λήξης στην κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ βάζει ο πρώην υπουργός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Κώστας Σκανδαλίδης.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σκανδαλίδης προσδιορίζει ως χρόνο λήξης, το χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εθνικών εκλογών. Άλλωστε, όπως αναφέρει, από την επόμενη άνοιξη η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται σε μνημόνιο.

Επισημαίνει, πάντως, ότι η περίοδος εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη και γι' αυτό απαιτείται η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας «μεγάλου συνασπισμού», θεωρώντας «ανέφικτο» κάτι τέτοιο, λόγων των μεγάλων διαφορών μεταξύ των κομμάτων, οι οποίες, μάλιστα, «μεγαλώνουν».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο των επόμενων εκλογών, ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρει, αρχικά, ότι «οι ευρωεκλογές ποτέ δεν έριξαν κυβέρνηση», παραπέμπει στη συμφωνία των δύο κομμάτων για εξάντληση της τετραετίας, αν και δεν κρύβει ότι δεν είναι απόλυτα βέβαιος γι' αυτό.

«Μου ζητάτε να γίνω μάντης» απαντάει σε σχετική ερώτηση και προσθέτει ότι η χώρα βρίσκεται εν όψει «κρίσιμων αποφάσεων».

Μεταξύ αυτών αναφέρει την οριστικοποίηση, ύστερα από συμφωνία με την τρόικα, του προϋπολογισμού, τον οποίο χαρακτηρίζει «δύσκολο στην εκτέλεσή του» και την απόφαση που πρέπει να ληφθεί σχετικά με το αν μετά τη λήξη του μνημονίου θα πρέπει η χώρα να βγει στις αγορές ή θα πρέπει να πάει σε νέα χρηματοδότηση, οπότε θα πρέπει να εξεταστούν οι όροι της.

Ο ίδιος εύχεται να υπάρξει νέο «κούρεμα», ενώ σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, προτιμά μια επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων με μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων.

Ο κ. Σκανδαλίδης εξακολουθεί να πιστεύει ότι αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από μια κυβέρνηση ενός κόμματος, όπως είχε συμβεί με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν στηρίχθηκε, στην προσπάθειά του από τα άλλα κόμματα.

Αναφέρει, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που βάζει «κόκκινες γραμμές».

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, τονίζει ότι δεν υπήρχαν άλλες πηγές χρηματοδότησης και προσθέτει ότι κανένας από τους υπουργούς των κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν έχει ή έχει λιγότερες ευθύνες ή ότι δεν γνώριζε, καθώς συμμετείχε στη λήψη των αποφάσεων.

Αναφερόμενος στην κινητικότητα για την κεντροαριστερά, τονίζει ότι αφορά στο χώρο μεταξύ της συντηρητικής δεξιάς του κ. Σαμαρά και της κομμουνιστογενούς αριστεράς του κ. Τσίπρα. Τονίζει επίσης ότι σε περιόδους κρίσης η απουσία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, ιστορικά, έφερνε δεινά στον τόπο.

Από τις προσπάθειες για την κεντροαριστερά είναι πιθανό να προκύψει ένα σχήμα, υπό το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα κατεβεί στις ευρωεκλογές και στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ.

Άλλωστε, όπως αναφέρει, η ΝΔ έχει τελείως διαφορετική άποψη από εκείνη του ΠΑΣΟΚ για την Αυτοδιοίκηση, υπενθυμίζοντας, μάλιστα, ότι «πρόσφατα ήθελε να ξηλώσει και τον Καλλικράτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...